1.344 de cereri pentru subvenţia la încălzire

488

1.344 de târgujieni care fac parte din categoriile vulnerabile au depus până ieri la cluburile vârstnicilor din municipiu cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire.

Pentru încălzirea locuinţei cu lemne, energie electrică și gaze naturale pot beneficia de sprijin bănesc familiile şi persoanele singure care realizează venituri de până la 615 lei pe membru de familie. “Până ieri dimineaţă, aveam primite 1.161 de cereri pentru încălzirea cu gaze naturale, 158 pentru lemne şi 25 pentru încălzirea cu energie electrică. Depunerea acestora va continua”, a declarat Elena Creţan, directorul executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
Beneficiarii care vor depune cereri până la data de 20 noiembrie îndeplinind condiţiile stabilite de lege, indiferent de sistemul de încălzire, vor beneficia de subvenţie începând cu 1 noiembrie. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe tot parcursul sezonului rece noiembrie 2015 – martie 2016, în funcţie de îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor de acordare.
Cererile pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale se depun la Cluburile de vârsta a treia din străzile Olteniţei, Mioriţei, Debarcader şi Tudor Vladimirescu, începând cu ora 08.00 de luni până vineri, iar sâmbăta pot fi primite cereri între orele 09.00 şi 13.00 doar la cluburile din străzile Mioriţei şi Olteniţei. În ceea ce priveşte cererile pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi, adică lemne, acestea se depun la Clubul vârstei a treia din strada Olteniţei. Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţelor cu energie electrică se depun la sediul DPPS din Bulevardul Constantin Brâncuşi.

Şapte anchete, efectuate
Echipe de control ale Direcţiei Publice de Protecţie Socială vor efectua anchete sociale pentru toţi solicitanţii care depun cereri pentru încălzirea cu energie electrică. Termenul de realizare al anchetelor este de 15 zile de la data înregistrării cererilor. Până la ora actuală, şapte astfel de anchete au fost efectuate, în urma acestora nefiind depistate nereguli. “Am început aceste anchete încă de săptămâna trecută. Din cele 25 de cereri primite, am făcut deocamdată doar şapte anchete sociale, dar nu am depistat nicio problemă. În cursul acestei săptămâni, echipele noastre de control vor efectua noi anchete”, a precizat Elena Creţan.
Ajutoarele se acordă ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here