Duel cu vicecampioana

470

Pandurii are șansa de a depăși vicecampioana în exercițiu dacă se va impune în jocul din runda a 11-a a Ligii 1 și de a se apropia de podiumul campionatului, acum, la câteva lungimi de finalul turului sezonului regulat. Un succes ar echivala și cu depășirea planului de 18 puncte propuse de Edi Iordănescu pentru această parte a sezonului, cu două etape înaintea returului.

Pandurii atacă meciul cu ASA Târgu Mureș cu un plus de moral după ce trupa lui Edi Iordănescu a reușit o victorie importantă în runda precedentă, când s-a impus pe terenul Astrei, liderul la zi al Ligii 1. Tehnicianul Pandurilor spune că acest succes reprezintă un important capital, însă nu trebuie ca jucătorii săi să vadă meciul cu ASA deja câștigat doar prin prisma rezultatului trecut: “Victoria de la Giurgiu ne dă moral și tonus pentru următorul joc, cel cu ASA, un joc extrem de important prin prisma faptului că jucăm cu vicecampioana României, deținătoarea Super Cupei. Echipă cu experiență, echipă care anul trecut a avut un an de excepție, s-a bătut până în ultima etapă cu șanse la titlu. Vor veni și vor aborda jocul cu personalitate și vor să scoată ceva din acest joc. Au jucători cu ștate vechi în Liga 1, au jucători cu mare experiență. Victoria de la Giurgiu nu ne asigură victoria cu ASA. Trebuie să o luăm de la capăt, să ne organizăm, să muncim, iar dacă jocul va fi bun vom scoate și punctele dorite”, atenționează Edi Iordănescu.

Începe să apară uzura
Jucătorii Pandurilor par să înceapă să resimtă asprimea duelurilor din competiția internă. După ultimul joc, câțiva dintre elevii lui Edi Iordănescu au părăsit terenul cu mici probleme medicale, dar este foarte posibil ca la ora partidei cu ASA, tehnicianul Pandurilor să poată miza și pe cei cu probleme: “Noi trebuie să ne recuperăm rapid, am făcut efort mult la Giurgiu, să ne reechilibrăm mental. Sunt probleme, avem și probleme medicale. Momcilovic a jucat cu Astra în condiții în care nu a fost la 100%, dar a jucat bine. El nu se antrenează, este sub atenția medicului, Wellington e și el cu probleme. Și la Filip (n. red. – Mrzljak) sunt probleme de uzură… Toate astea sunt probleme care ne fac să nu fim cu 100%. Eu le accept și încerc să le gestionez cât mai bine. Sper să aliniem un unsprezece competitiv, determinat și eficient”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Revine pe bancă
După două etape în care a fost “exilat” în tribună, Edi Iordănescu va reveni acolo unde-i este locul, pe banca gorjenilor, lângă teren. Acesta spune că va încerca să-și tempereze ieșirile, dar îi este foarte greu când observă atâtea erori de arbitraj în defavoarea echipei sale: “Prea ușor am fost trimis în tribună. Mi-a fost foarte greu să fiu departe de echipă, să am comunicare cu echipa, și staff-ul tehnic nu vreau să mai fiu în viitor în tribună. Voi încerca să mă controlez și să fac abstracție de la orice decizie a arbitrului, dar e greu. Și acum la 0-0 am fost privați de un penalti. Și la ultima fază a jocului a fost cartonaș roșu la Dandea la intervenția la Mingote, iar după joc băieții se bucurau și Mingote era la spital. Nu mă interesa ca un jucător de la Astra să ia roșu, ci era o decizie care se impunea”, a explicat Edi Iordănescu.

Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureș
Stadion „Municipal”, Turnu Severin, vineri, ora 21:00
Televizare: Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Mrzljak, Droppa – Ciucur, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
ASA: Stăncioiu – Golanski, Balic, Balaur, Brandan – Gorobsov, Mureșan – Hanca, Kortzorg, Jazvic – Costa. Antrenor: Vasile Miriuță.

“E un meci special cel cu Târgu Mureș, la fel cum a fost la Giurgiu. E adevărat, am lucrat o perioadă mai scurtă de timp la Astra și mai mult la Târgu Mureș, dar suficient cât să leg prietenii și performanțe în ambele locuri. Acum însă, sunt la Pandurii și trebuie să fiu profesionist, m-am obișnuit cu această postură de a lucra împotriva vechilor colaboratori. În fond, face parte din meseria mea. Mă voi reîntâlni cu niște prieteni, dar funcționează aceleași principii, îmi doresc mult să câștig cu Pandurii împotriva echipei din Târgu Mureș”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here