FNME-ul mare, protestul mic!

500

Protestul Federaţiei Naţionale Mine Energie de joi de la Târgu-Jiu, anunţat de organizatori ca fiind unul la care urmau să participe 3000 de sindicalişti, a fost o mişcare ce doar a stârnit polemică şi controverse înainte de realizare. Joi, mitingul a fost unul de mică amploare, dovadă că decizia FNME de a scoate angajaţii CEO în stradă pentru cota de cărbune şi pentru adaosul la salariu, fosta primă de vacanţă, a fost una artificială. Nici prezenţa la Târgu-Jiu a lui Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, nu a convins salariaţii să vină la protest, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu adunându-se, ieri, nici 500 de protestatari.

DSC_0021Sindicaliştii FNME şi cei conduşi de Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa nu au mai răspuns, joi, la apelul liderilor de a ieşi la protestul îndreptat împotriva lui Laurenţiu Ciurel. De la cele două sindicate din zona Motru abia s-au adunat puţin peste o sută de sindicalişti, liderii FNME reuşind să aducă grosul protestatarilor, undeva la 400 de persoane.
DSC_0033Acţiunea a început, la ora 17.00, când în piaţă erau doar jumătate dintre protestatari, restul fiind chemaţi de la tribună de către Dan Pârvulescu.
“Şi Dumnezeu ţine cu Ciurel” a spus Pârvulescu în faţa protestatarilor, supărat că vremea urâtă a ţinut o parte importantă dintre sindicalişti departe de locul în care s-a protestat ieri.

DSC_0037De la tribună, liderul FNME i-a blamat pe colegii care au dat înapoi din cauza frigului şi a ploii şi i-a cerut demisia managerului CEO.
Demisia! Au scandat apoi protestatarii la îndemnul liderului de sindicat şi al celorlalţi care l-au urmat la cuvânt, toţi subliniind că Ciurel a promis că nu dă angajaţi afară şi nu reduce salariile, dar anul acesta a făcut exact acest lucru. “Peste 3000 de angajaţi au fost trimişi acasă. Ciurel a distrus totul”!, a mai susţinut Pârvulescu, dar şi Feurdean, în faţa protestatarilor care fluierau.

DSC_0067Bogdan “Hoţu”, cu întârziere la miting
După ce a întârziat trei sferturi de oră, Bogdan Hossu, numit “Hoţu” de Constantin Creţan care îl critica pentru că a fost părtaş la distrugerea patrimoniului UGSR, liderul Cartel Alfa şi-a făcut apariţia în Piaţa Prefecturii. În discursul său şi acesta a cerut demisia managerului CEO, Laurenţiu Ciurel, arătându-şi anemic solidaritatea faţă de protestatarii de la Gorj.
Când s-a întunecat peste Piaţa Prefecturii, mitingul s-a încheiat.
A.Stoica

DSC_0048 protest (4) protest (8) DSC_0039

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here