Judecătoare de la Tribunalul Gorj, supravegheată doi ani de fosta Securitate

663

Lucia Tomescu, judecător la Tribunalul Gorj, secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, a fost o victimă a fostei Securităţi. Timp de doi ani, înainte de Revoluţia din 1989, magistratul a fost urmărit pas cu pas de angajaţii fostului organ opresiv. O declară în scris chiar Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii(CNSAS), care au depistat după ani de căutări că Lucia Tomescu a fost titulara unui dosar la Securitate, dar nu în calitate de informator, ci de urmărit, asta în perioada 1983-1985.

La cererea conducerii Consiliului Superior al Magistraturii, privind colaborarea procurorilor şi judecătorilor cu fosta Securitate, CNSAS a depistat că unul dintre magistraţii Tribunalului Gorj a fost ţinta acestui organ opresiv. Lucia Tomescu, magistrat al Tribunalului Gorj, s-a dovedit astfel că a fost titulara unui dosar “fond informativ nr. I 184858(cotă CNSAS) în cuprinsul căruia rezultă că în perioada anilor 1983-1985 a fost supravegheată informativ de organele de securitate). Interesant este că, deşi magistratul gorjean a fost verificat, la acest capitol, repetitiv între anii 2005-2009, abia în 2013 CNSAS a depistat că judecătoarea de 59 de ani a intrat în atenţia fostei Securităţi, care a urmărit-o timp de doi ani de zile.
Nu se cunoaşte care a fost motivul care a determinat Securitatea să o ia la ochi pe Lucia Tomescu, în perioada respectivă, cert este doar că “ascultarea” magistratului s-a oprit la fel de brusc cum a început, fiind fără rezultate notabile pentru fosta Securitate.
Anamaria Stoica

2172 Tomescu Lucia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here