Noi parcări de reşedinţă la Târgu-Jiu

752

O serie de extinderi ale parcărilor de reşedinţă au fost făcute în ultima perioadă la nivelul municipiului de către Primăria Târgu-Jiu, în vreme ce alte noi zone cu o astfel de destinaţie urmează să fie amenajate.

Peste 5.000 de târgujieni au în prezent încheiate cu reprezentanţii municipalităţii contracte de parcare, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu încercând să ţină pasul atât cu solicitările oamenilor precum şi cu spaţiile unde sunt demolate fostele garaje.
„Pe ultimele două luni avem câteva extinderi de parcări realizate în cartierele Olari, Mioriţei, Minerilor, Dacia. Zilele următoare urmează să fie şi repartizate către cetăţeni şi urmează să mai facem luna viitoare parcări în zonele Garofiţei, Republicii şi în 1 Decembrie. Tot pentru parcări, se lucrează la remarcare; la fiecare parcare realizăm marcajul din nou, cu numerotarea, amplasarea unor plăcuţe cu numărul de parcare şi numărul de locuri. Sperăm ca în maxim două luni să finalizăm această operaţiune. Locurile se schimbă în permanenţă în cartiere, se mai vând apartamente, mai vin locatari noi care au maşină, încercăm pe cât se poate să creăm şi acele extinderi de care mai este nevoie”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu Gospodărie Comunală.

Taxe neschimbate
La ora actuală, Primăria Târgu-Jiu are în plată peste 5.000 de contracte de parcare, însă peste 400 de târgujieni sunt restanţieri la plata contractelor pe anul în curs. „Parcările de reşedinţă reprezintă o prioritate pentru Primăria Târgu-Jiu. E un program care a început în urmă cu trei ani. Avem în momentul de faţă un număr de contracte încheiate în plată de 5.217, din acestea acum avem 441 de contracte încă neplătite pe anul curent. Din acest an nu se mai reziliază contractul în cazul neplăţii, ci se pun penalităţi de 2% pe lună în cazul neplăţii. Contractul se poate rezilia doar la cererea beneficiarului care a încheiat contractul, acesta din urmă încheindu-se pe o perioadă nedeterminată”, a mai spus reprezentantul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Taxa de parcare de reşedinţă a rămas aceeaşi de câţiva ani încoace. Astfel, pentru târgujienii persoane fizice este stabilită o taxă de 120 de lei pe an, iar pentru firme tariful anual este de 180 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here