Reţeta zilei – Drob de pasăre

876

Ingrediente:

1 kg ficăţei de pasăre, 1 kg pipote şi inimi de pui, 3 legături de ceapă verde, 3 legături de usturoi verde, 3 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar, sare, piper, 5 ouă, 400 gr grăsime de pasăre sau 200 gr unt.

Mod de preparare:

Pipotele şi inimile de pasăre se ţin în apă rece pentru 1 oră, separat într-un bol cu apă rece punem ficăţeii pentru 30 minute. Într-o cratiţă punem apa la fiert cu sare, când a dat în clocot se adaugă pipotele, inimile, dacă se formează spuma se înlătură cu ajutorul unei spumiere. Se lasă la fiert pentru 20 minute. Dacă grăsimea de pasăre este crudă se pune la fiert împreună cu ficăţeii, peste 10 minute de când am adăugat pipotele şi inimile. După fierbere se scot organele şi grăsimea într-un bol. Verdeaţa se spală bine şi se trece prin maşina de tocat, se pune într-un bol mai mare, apoi tocăm şi organele. Peste compoziţia obţinută se adaugă ouăle, sare şi piper după gust. Dacă nu am avut grăsime de pasăre se adaugă unt topit. Se amestecă uşor şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul încălzit şi se lasă la copt până capătă o culoare aurie. După coacere se lasă la rece. Se serveşte rece ca aperitiv.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here