O şcoală prietenoasă, după ideile elevilor Liceului de Arte din Târgu-Jiu

602

30 de elevi de la Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu”, din Târgu-Jiu, au participat, miercuri, la o acţiune educativă, organizată în incinta şcolii. Aceasta face parte, de altfel, din Campania Globală pentru Educaţie, în care unitatea de învăţământ din municipiu s-a înscris.

“Participanţii au vizionat filmuleţe cu imagini ale accesului la educaţia din România, dar şi din alte ţări, văzând ce se întâmplă în acest domeniu, în special, în Africa. Au văzut astfel paralela existentă între sistemul educaţional de la noi, unde sistemul este avansat aici existând o educaţie mult mai bună decât în ţările astfel prezentate şi ce este dincolo.

DSC_0098Au fost, de altfel, foarte impresionaţi de situaţia văzută, deoarece au aflat că, există copii de 10-12 ani din alte ţări care nu pot merge la şcoală din cauza fie a unei situaţii de război, fie a distanţei prea mari faţă de unitatea de învăţământ, fie pentru că aveau fraţi mai mici acasă de care trebuiau să aibă grijă, fie că erau obligaţi să facă treabă în gospodărie”, a declarat Ana Maria Pătrăşcoiu, profesor la Liceul de Arte din municipiu.

DSC_0102Fără discriminare, fonduri mai mari, burse pentru elevii merituoşi…
Împărţiţi pe echipe, participanţii, elevi de gimnaziu şi liceu, au notat, pe coli mari de hârtie, care cred ei că ar fi soluţiile ce se pot găsi şi lua pentru o educaţie mai bună şi pentru acces la şcoală. “Promovarea de programe educaţionale pentru creşterea nivelului de educaţie în şcoli, oprirea discriminării în instituţiile de învăţământ, acordarea de burse pentru elevii buni la învăţătură, construirea unor şcoli noi şi moderne”, sunt soluţiile enumerate, miercuri, de una dintre participantele la acţiune.

DSC_0105O colegă a acesteia a enumerat şi ea soluţiile găsite de echipa ei astfel: “fonduri mai mari, pedepsirea părinţilor care îşi pun copiii să muncească în loc să-i lase la şcoală, crearea unor şcoli speciale pentru copii cu dizabilităţi”.

scoala prietenoasa (6)Ideile nu rămân doar pe hârtie
Soluţiile elevilor i-au impresionat pe dascălii prezenţi care i-au lăudat pe aceştia pentru creativitatea de care au dat dovadă. “Elevii Liceului de Arte sunt foarte creativi şi au demonstrat că, punând în practică aceste idei, pot transforma şcoala într-o instituţie prietenoasă”, a declarat Dan Elena, consilier şcolar.
DSC_0117Ideile elevilor târgujieni la Campania Globală pentru Educaţie vor ajunge, în scris, la autorităţile judeţului şi la parlamentari, căutându-se astfel şi calea pentru ca acestea să fie puse în practică.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here