CJRAE Gorj a organizat seminarul “Să ajutăm copiii cu autism!”

548

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Gorj a organizat şi a găzduit lucrările Seminarului judeţean „Să ajutăm copiii cu autism!” – dezbatere interactivă derulată în data de 2 aprilie 2015, chiar de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Aflat la a treia ediţie, seminarul face parte dintr-o bogată paletă de acţiuni circumscrise Proiectului „Împreună să înţelegem autismul!”, coordonat de prof. Claudia Crăciunescu, consilier şcolar în cadrul CJAP Gorj.
La lucrările seminarului au participat reprezentanţi din partea Prefecturii Gorj, Casei Corpului Didactic Gorj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, CJRAE Gorj, CSEI Târgu-Jiu, DGASPC Gorj, părinţi ai copiilor cu autism.
Cu acest prilej, au fost prezentate lucrări scrise şi exemple de bună practică privind autismul, s-au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare pentru profesori şi părinţi, în scopul integrării copiilor cu autism în învăţământul de masă şi în societate.
aututism1Obiectivele seminarului au vizat: conştientizarea populaţiei privitor la această tulburare, dar şi  organizarea de acţiuni în sprijinul copiilor cu autism; sensibilizarea autorităţilor în vederea susţinerii serviciilor pentru autişti; cunoaşterea cauzelor şi  factorilor de risc pentru autism, a criteriilor de diagnosticare pentru această tulburare neurobiologică; informarea părinţilor, specialiştilor şi a comunităţii cu privire la metodele actuale de depistare şi intervenţie în ceea ce priveşte tulburările din spectrul autist, prin prezentarea unor cazuri clinice cu imagini video şi demonstraţii tehnice.
Prezent la lucrările seminarului, prof. Ion Elena, director al CJRAE Gorj, a remarcat “importanţa schimbului de informaţii între diverşi specialişti, cadre didactice şi părinţi, a exemplelor de bună practică pentru creşterea calitativă a terapiilor de recuperare, pentru educaţia şi dezvoltarea personală a copiilor cu autism. Seminarul organizat de CJRAE Gorj este o mărturie grăitoare în acest sens!”
Prof. Claudia Crăciunescu, CJRAE Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here