Făt îngropat în curtea casei, la Tâlvești

620

O tânără de 17 ani din Drăguțești a ajuns să fie cercetată penal după ce în a doua zi a noului an a născut acasă și a îngropat fătul în gospodăria părinților săi din satul Tâlvești. Minora nu este însă la prima naștere, ea mai având acasă un băiat de trei ani, pe care îl creștea împreună cu părinții săi și cu rudele. Chiar dacă avea “antecedente”, tânăra a reușit să îi păcălească pe cei care o întrebau dacă este sau nu însărcinată din nou, spunându-le că are o tumoare la stomac și că aceasta ar fi explicația pentru faptul că i-a crescut burta în ultimele luni. După ce a născut însă, sătenii nu au mai crezut faptul că tumoarea a fost extirpată peste noapte, iar vestea că fata are din nou dimensiuni normale a ajuns până la urechile polițiștilor, care, marți seara, au descins la locuința acesteia pentru a vedea ce s-a întâmplat.

vlcsnap-2015-01-07-13h36m10s174Bănuielile oamenilor legii s-au confirmat repede, în scurt timp ei descoperind cadavrul nou-născutului îngropat în curtea casei. Nimeni din familia fetei nu a avut o explicație logică pentru situația respectivă, ieri mama minorei spunând că dacă ar fi știut că fiica ei e însărcinată din nou ea l-ar fi crescut și pe al doilea nepoțel, așa cum face cu primul. Mama de 17 ani nu a dormit marți noaptea acasă, dar nici în arestul Poliției, ea fiind dusă la spital pentru a primi îngrijiri medicale, mai ales că după naștere nimeni nu i-a acordat îngrijirea de care avea nevoie.
vlcsnap-2015-01-07-13h37m22s129Tânăra nu a fost, de altfel, la medic nici în perioada în care a fost gravidă, acum medicii legiști fiind chemați să spună dacă fătul născut de ea a fost adus pe lume viu sau mort. În cazul ultimei variante, tânăra scapă de rigorile legii, dar dacă a născut un bebeluș viu și i-a suprimat viața ea riscă până la 15 ani de închisoare. Pe numele său a fost deschis dosar penal, iar inspectorii de la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj au deschis și ei o anchetă, mai ales că nimeni nu fusese informat înainte despre faptul că mama minoră a născut și are acasă un copil de 3 anișori.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here