Stimaţi părinţi !

545

Duminică, 21 septembrie 2014 este Ziua Internaţională a Păcii!
Grădiniţa P.P. ,,Mihai Eminescu’’, Tg-Jiu, Gorj, se numără printre cele peste 5000 de unităţi Şcolare care vor participa la campania globală organizată de Learning About Forest – Leaf şi Eno – Environment Online.
În acest sens, cadrele didactice ale  unităţii noastre de învăţământ,  alături de 300 de preşcolari, vor planta copaci în curtea grădiniţei.
Pentru a marca evenimentul menţionat mai sus, vă rugăm să fiţi alături de noi, luni 22. 09. 2014, ora 10.00.
Vă mulţumim pentru receptivitate!
Director, Prof. ILEANA LASTOVIEŢCHI
MANIFEST PENTRU PACE

Astăzi, mai mult decât oricând, e timpul să ne concentrăm asupra mediului şi a păcii. Sunt două aspecte cărora întreaga omenire, conştientă de impasul în care se află planeta noastră, le acordă o tot mai mare atenţie.
Aliniindu-se acestor deziderate, la iniţiativa doamnei director Ileana Lastovieţchi, Grădiniţa P.P. ,,Mihai Eminescu” din Tg-jiu a demarat  o acţiune amplă de plantare de arbori indigeni, înscriindu-se astfel în rândul miilor de şcoli din peste 120 de state ale globului care plantează arbori cu ocazia Zilei Internaţionale a ONU pentru Pace.
Evenimentul, care se va finaliza pe data de 22 septembrie 2014, între orele 10,00 -12,00, reuneşte într-o acţiune complexă, plăcută şi utilă în acelaşi timp pe cei peste 300 de preşcolari şi cadrele didactice din grădiniţă, precum şi pe părinţii micuţilor ecologişti. Aproape, le sunt şi reprezentanţii Primăriei Tg-Jiu, cei ai Agenţiei de Mediu Gorj, precum şi agenţi economici, sponsori permanenţi ai grădiniţei, parteneri educaţionali  care acordă o mare atenţie educaţiei tinerei generaţii.
La invitaţia LeAF Internaţional and ENO,  Grădiniţa P.P. ,,Mihai Eminescu” a aderat la  proiectul ,,PLANT A TREE FOR PEACE 2014 ”,  alături de mai bine de 5000 de unităţi şcolare din peste 120 de ţări,  încă din luna august şi a stabilit un plan de acţiune care cuprinde: contactarea sponsorilor şi a experţilor locali şi implicarea comunităţii locale la eveniment, achiziţionarea de răsaduri de la producătorii locali, stabilirea locurilor potrivite pentru plantare, informarea prin diferite mijloace a părinţilor şi a preşcolarilor cu privire la scopul şi obiectivele acţiunii, pregătirea terenului, adresarea unor invitaţii altor unităţi şcolare de a ne urma exemplul şi de a participa la acţiunea grădiniţei şi plantarea propriu-zisă a arborilor.
Acţiunea se va finaliza cu un scurt program artistic susţinut de preşcolari.
Acest eveniment este un mod practic de educaţie pentru mediu la nivel mondial şi face posibilă interacţiunea copiilor participanţi la proiect în scopul concentrării lor asupra gravelor probleme de mediu.
Se promovează şi astfel educaţia pentru pace şi creşte gradul de conştientizare a populaţiei şcolare cu privire la importanţa pădurilor la o scară globală. În acest an, LeAF şi ENO îşi unesc forţele pentru a derula cea mai mare campanie de plantare de până acum şi preşcolarii noştri vor considera că arborii plantaţi vor reprezenta arborii păcii care vor creşte împreună cu ei şi pentru viitor.
Pacea este verde!
Prof. Gogălniceanu Ana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here