Gorjenii au admirat ultima „Super Lună” din 2014

433

Cea de-a treia şi ultima Super Lună din 2014, după cele din 12 iulie şi 10 august, a fost vizibilă şi pe cerul Gorjului. La Târgu-Jiu, oamenii au ieşit în parcuri pentru a admira fenomenul astronomic de Lună plină la perigeu, ocazie cu care au făcut şi fotografii, multe dintre ele ajungând pe reţelele de socializare.

Fenomenul astronomic de Lună plină la perigeu constă în suprapunerea fazei de Lună plină sau Lună nouă cu poziţia Lunii la perigeu – punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita satelitului – traiectoriei sale circumterestre, ceea ce face ca satelitul Pământului să se vadă cu aproximativ 18% mai mare faţă de medie.  „Super Luna” este un termen nou introdus în astronomia modernă şi a fost inventat de astronomul Richard Nolle în 1979. Anterior, astronomii numeau acest fenomen pur şi simplu “Lună plină la perigeu”, respectiv “Lună nouă la perigeu”, potrivit mediafax.ro.

Gorjenii nu ratează serile cu lună plină
La începutul acestei săptămâni, parcurile din Târgu-Jiu au fost împânzite de cetăţeni dornici să vadă Super Luna.
Punctul maxim a fost atins marţi seara, însă luna a fost superbă şi luni şi miercuri.
Din fericire, condiţiile atmosferice au fost numai pune pentru ca pasionaţii de fotografie să imortaliza luna plină în toată splendoarea ei.
Nu doar Super Luna este pe placul gorjenilor; ei se bucură de fiecare lună plină şi, atunci când cerul este senin, majoritatea fotografiază luna plină, multe dintre imagini ajungând pe reţelele de socializare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here