Cotrună: „Nu s-a ridicat niciun document, nu a fost DNA-ul la noi”

355

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-au speriat, ieri, când o poliţistă a ajuns la sediul instituţiei. Imediat au apărut zvonuri conform cărora DNA-ul ar fi venit să ridice o serie de documente referitoare la o lucrare de la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa. Directorul general al DGASPC, Dumitru Cotrună, a infirmat informaţia, precizând că la Direcţie a venit o angajată de la Poliţie, care a menţionat ca are o reclamaţie cu privire la o lucrare şi că va reveni, la începutul săptămânii viitoare, cu o adresă oficială, în baza căreia va solicita copii xerox ale unor documente. Cotrună a declarat că nu există nicio anchetă şi că va pune la dispoziţia poliţistei toate documentele pe care i le va cere.

În cursul zilei de miercuri, o poliţistă s-a deplasat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj pentru că avea o sesizare cu privire la o lucrare. Angajaţii Direcţiei s-au panicat, la scurt timp apărând zvonuri conform cărora ar fi venit cineva de la DNA şi ar fi solicitat documente pentru o anchetă. Din fericire, Dumitru Cotrună, directorul general al DGASPC Gorj, a lămurit situaţia. „Nu s-a ridicat niciun document şi nu a fost nimeni de la DNA. A venit, într-adevăr, o poliţistă de la IPJ, care a spus că există o reclamaţie pentru un rezervor de apă de la Dobriţa şi că trebuie să îi prezentăm nişte documente referitoare la o lucrare numită Montare rezervor apă Complex de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa. Poliţista a spus că va reveni luni pentru că nu avea o adresă oficială de la Poliţie. Prin urmare, a rămas să revină luni cu adresa şi să facem copii xerox după documentele solicitate. Îi vom pune la dispoziţie tot ce ne cere, pentru că nu avem nicio problemă”, a explicat Dumitru Cotrună, directorul general al DGASPC Gorj.

Reclamantul, bănuit de Cotrună
Directorul Cotrună bănuieşte că cel care a făcut reclamaţia privind montarea rezervorului de apă de la Complexul Dobriţa are legătură cu o firmă care se arătase interesată de instalarea unui bazin de apă. „Venise o firmă de la Buzău, parcă, acum un an şi ceva, care spunea că ar avea un rezervor de apă şi că ni-l dau ieftin. Probabil de la ei a pornit totul şi, în complicitate cu cineva din instituţie, s-a făcut sesizarea la Poliţie. Noi am făcut un proiect serios, ca la carte, am lucrat cu proiectant autorizat, constructor autorizat, am făcut totul legal. Tocmai de aceea vă spun că suntem dispuşi să oferim ofiţerului de la Poliţie toate documentele solicitate, întrucât totul este legal”, a confirmat Dumitru Cotrună, directorul general al DGASPC Gorj.
Au existat informaţii, pe surse, conform cărora presupusa ancheta viza şi un bazin de la Târgu-Cărbuneşti, Cotrună subliniind că „la Cărbuneşti nu există niciun bazin”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here