Reţelele de utilităţi pentru cartierul Narciselor, finalizate în octombrie

611

Proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare menajeră la locuințele individuale/lotizări din zona Narciselor a municipiului Târgu-Jiu este în plină desfăşurare, firma constructoare asigurând şi branşamentele individuale la reţeaua de canalizare ale locuitorilor din zonă.

Lucrările la extinderea rețelei de apă și canalizare din zona locuințelor individuale pentru tineri din cartierul Narciselor au demarat la mijlocul lunii iunie, urmând a se încheia la finele lunii octombrie. Cele 100 de unităţi locuinţe individuale vor fi branşate gratuit la reţeaua de canalizare de către firma care se ocupă de realizarea proiectului. “Se lucrează intens la extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în cartierul Narciselor. Este vorba de aproximativ 2.000 de metri liniari de canalizare menajeră, inclusiv racordurile la consumatori, şi 1.000 de metri liniari de reţea de alimentare cu apă care vor asigura utilităţile pentru locuinţele individuale construite pe terenurile atribuite de către municipalitate tinerilor îndreptăţiţi. De asemenea, datorită acestor lucrări, se asigură utilităţile pentru grădiniţa nou construită în zonă şi pentru alte obiective ce se vor construi în perspectivă în acest cartier”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Branşamentele individuale, prinse în proiecte
Administratorul firmei care realizează extinderea reţelelor de apă şi canalizare din zona Narciselor, inginerul Simion Coman a declarat faptul că prima parte a lucrărilor a fost mai grea: “S-a lucrat mai greu la început deoarece adâncimea lucrărilor a fost de peste trei metri. Am finalizat deja strada Marin Preda, începem pe strada Titu Maiorescu, care are o lungime de circa 150 metri, şi pe care o terminăm săptămâna aceasta, iar la sfârşitul lunii octombrie vom finaliza totul. Fiind prinse în proiect, tot noi suntem şi cei care facem şi branşamentele individuale la reţeaua de canalizare, dar cele de alimentare cu apă trebuie făcute de către locatari în colaborare cu cei de la societatea Aparegio”.

Investiţie de 400.000 lei
Reţeaua de apă şi canalizare se execută pe străzile din zona celor 100 de locuinţe individuale din cartierul Narciselor, dar şi a grădiniţei nou construite. Valoarea investiţiei de extindere a reţelelor de apă menajeră şi canalizare este de aproximativ 400.000 lei, fonduri alocate de la bugetul local. Lucrările se vor finaliza spre sfârşitul lunii octombrie conform graficului de execuţie realizat de constructor.

canalizare2Lucrări noi în zonă
Municipalitatea a preluat în cartierul Narciselor două noi amplasamente de la Unitatea Militară, unul în suprafaţă de 36 hectare, respectiv 4 hectare celălalt. Astfel, autorităţile târgujiene au demarat planurile urbanistice zonale pentru aceste amplasamente unde s-a propus realizarea unor obiective: construirea de locuinţe sociale colective cu minim 600 de unităţi locative, construirea unei baze sportive şi de agrement cu terenuri de sport pentru tenis, fotbal, baschet, dar şi realizarea unui parc cu spaţii verzi. “De asemenea, în domeniul social se doreşte realizarea unui centru social multifuncţional cu diverse activităţi specifice Direcţiei de Protecţie Socială, construirea unei creşe şi a unei grădiniţe cu program prelungit. Bineînţeles va trebui să echipăm aceste spaţii publice, să amenajăm străzile, trotuarele şi să asigurăm reţelele de apă, gaze, canalizare, electricitate. În perioada următoare o să elaborăm studiile de fezabilitate pentru toate obiectivele menţionate astfel încât acestea să fie incluse în cadrul Programului Operaţional 2014-2020 finanţat din fonduri europene”, a precizat şeful Serviciului Investiţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here