Anchete la Roșiuța pentru șefii proxenetului Bejinaru – Lăcătuşul şi trei superiori, cu contractele de muncă desfăcute

517

Complexul Energetic Oltenia a demarat ieri un control de amploare la Unitatea Minieră de Carieră Roșiuța, după ce presa a relatat, în baza anchetei DIICOT, că un angajat de aici era, de fapt, proxenet și era pontat ca prezent la locul de muncă deși, în realitate, era pe litoral, șefii închizând ochii după ce erau și ei “serviți” cu prostituate de-ale acestuia. Benoni Bejinaru a fost arestat pentru 30 de zile și pentru că le oferea șefilor săi de la Roșiuța fete cu care aceștia să întrețină relații intime, el putând astfel să plece la mare, de mai multe ori, cu bilet decontat de unitatea minieră, pe litoral individul ocupându-se tot de proxenetism. Conducerea CEO a decis să-i desfacă acestuia contractul de muncă, dar şi contractele conducătorului formaţiei de lucru, maistrului şef şi şefului de atelier care l-au pontat pe Aristică Bejinaru, deşi nu prea venea pe la serviciu. Şeful CEO îl va trage la răspundere şi pe liderul de sindicat care i-a aprobat biletul de concediu şi prima de vacanţă.

Corpul de Control al CE Oltenia a mers ieri la Roșiuța și i-a luat la întrebări pe șefii lui Bejinaru, compania energetică anunțând prin intermediul unui comunicat de presă că rezultatele controlului ar trebui cunoscute în cel mai scurt timp, la finalul anchetei administrative cei vinovați de situația respectivă riscându-și locurile de muncă. Bejinaru are deja contractul individual de muncă suspendat pentru 30 de zile și, probabil, definitiv, iar trei dintre șefii săi ar urma să fie în aceiași situație după ce Corpul de Control își va încheia cercetările. Acestea se desfășoară în paralel cu cele ale DIICOT Târgu Jiu și cu cele ale Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Gorj, ancheta penală fiind cea care a dus la arestarea lui Bejinaru și a unui amic de-al acestuia, complice al său, șefii din Complexul Energetic Oltenia neștiind nimic despre situația de la Roșiuța până când angajatul lor a fost ridicat de mascați.
“Conducerea CE Oltenia a dispus verificarea imediată a activității salariatului Aristică Benoni Bejinaru, de către Corpul de Control al companiei, concluziile verificării și măsurile disciplinare aplicate salariaților implicați urmând a fi publicate pe site-ul societății. Contractul individual de muncă al angajatului Aristică Benoni Bejinaru a fost suspendat pe o perioadă de 30 de zile calendaristice, după această perioadă fiind îndeplinite procedurile de concediere, conform prevederilor Codului Muncii”, a precizat Complexul Energetic Oltenia într-un comunicat de presă. Faptele lui Bejinaru, conform anchetatorilor DIICOT Târgu Jiu, se întind pe perioada a 4 ani, timp în care nimeni din partea administrației nu a sesizat nicio ilegalitate, numele individului respectiv fiind asociat cu cel al unor politicieni sau sindicaliști de renume din zona Motru, liderul de la Roșiuța, Nelu Roșca ținând ieri să dezmintă oficial faptul că nu are nicio implicare în treburile celui care îi era totuși membru de sindicat.
Bejinaru a primit mandat de 30 de zile, la fel ca și complicele său, Casian Muja Bejat, un motrean ajuns și el după gratii pentru că se ocupa de astfel de “prostii”. Anchetatorii spun că cei doi, împreună cu un al treilea individ, anchetat în stare de libertate, racolau și obligau diverse tinere din zona Motru, chiar și minore, să se prostitueze, unele dintre ele ajungând și la șefii minerilor de la Roșiuța care, pe lângă ancheta administrativă, riscă și dosare penale pentru că au întreținut relații sexuale cu fete care de abia aveau 14 ani și care erau amenințate să nu se plângă autorităților pentru a nu avea “probleme”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here