Minprest Serv nu primeşte bani prin Programul Rabla

543

O nouă etapă a Programului “Rabla 2014” a fost încheiată, Administraţia Fondului de Mediu (AFM) afişând pe site-ul propriu dosarele acceptate spre finanţare şi cele respinse depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice. Din păcate, două firme din Gorj au depus dosare pentru finanţare, însă acestea au fost respinse.

La etapa din acest an, comisiile AFM au analizate un număr de 332 dosare depuse de persoane juridice şi instituții publice, de la nivelul întregii ţări. Din acestea, 109 dosare au fost acceptate pentru 673 de autovehicule și 223 dosare au fost respinse. Totodată, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 17 contestații pentru un număr de 28 de autovehicule.
Printre dosarele trimise spre aprobare şi finanţare către AFM, se aflau şi două din judeţul Gorj. Este vorba despre SC Geoconsulting SRL şi Minprest Serv SA. Prima firmă a depus dosarul pe 18 iunie a.c., dar acesta a fost respins de către comisiile de evaluare ale AFM-ului pe motiv că operatorul economic nu a depus rapoartele administratorilor pe anii 2012 şi 2013. De asemenea, Minprest Serv SA şi-a depus dosarul pe 25 iunie, însă nu a fost aprobat pe motiv că “solicitantul nu a respectat prevederile art. 38 alineatul n. din Ghid, adică i-a lipsit la dosar Certificatul de înregistrare de la Registrul Comerţului”.

programul_rablaSolicitanţii din Gorj pot face contestaţii
Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii până pe data de 8 august. Astfel, până vineri, Minprest Serv SA şi celălalt operator economic care a depus dosar în cadrul “Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pe anul 2014 – persoane juridice şi instituţii publice”, pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 1 septembrie 2014. Până la ora actuală, la Registratura AFM a fost înregistrat un număr total de 1.526 dosare.
Persoanele juridice eligibile în cadrul programului sunt următoarele: unitatea administrativ-teritorială; unitatea sau instituţia de învăţământ de stat sau privată; instituţia publică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare înfiinţat ca instituţie publică; organizaţia neguvernamentală; unitatea aparţinând unui cult religios recunoscut în România; operatorul economic, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare care îşi desfăşoară activitatea în regim economic; societăţi profesionale cu răspundere limitată, înfiinţate potrivit prevederilor Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare; unităţile medico-sanitare înfiinţate potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, cu modificările şi completările ulterioare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here