Cel mai tânăr gorjean al anului, Dumitru Călugăru

681

“Elevul de aur” Dumitru Călugăru a primit, miercuri, distincţia “Gorjeanul Anului”. Elevul Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Dumitru Călugăru, a obţinut numeroase premii şi medalii la concursurile de chimie şi ştiinţe în ţară, dar şi în străinătate, iar drept recompensă, autorităţile judeţene l-au propus pe acesta “Gorjeanul Anului”.

Consilierii judeţeni au acordat miercuri, în cadrul unei şedinţe ordinare, titlul “Gorjeanul Anului” pentru anul 2013 lui Dumitru Călugăru, olimpic internaţional la chimie, el câştigând medalii de aur la olimpiade susţinute în Moscova şi Luxemburg, dar şi alte numeroase premii.
Picture 4170Titlul “Gorjeanul Anului” pentru anul 2013 i-a fost înmânat, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, tatălui “elevului de aur” de către preşedintele CJ, Ion Călinoiu. Pentru ca olimpicul să primească această distincţie, Călinoiu a modificat regulamentul care interzicea acordarea distincţiei persoanelor sub 18 ani.
Dumitru Călugăru este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV), printre premiile câştigate de acesta numărându-se medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie “Dimitri Mendeleev”, ediţia a XLVIII-a Moscova şi Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, ediţia a XI-a, Luxemburg; medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie, ediţia a XLV-a, Moscova şi Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ediţia a VIII-a, Durban, Africa de Sud; premiul I la Olimpiada Naţională de chimie, ediţia a XLVII-a, Piatra Neamţ.
Andrada Bărăitaru

dumitru-calugaru_cmk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here