Festivalul folcloric “Sofia Drăghici” și-a premiat artiștii

472

De Sărbătoarea Sfinților Apostoli «Petru și Pavel», în prezența unui public numeros și a autorităților locale și județene, Comuna Căpreni a fost gazda “Festivalului folcloric pentru copii și tineret «Sofia Drăghici»”, Ediția a IV-a, care s-a desfășurat pe cele trei secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști și formații de dansuri populare. Prezent la ceremonia de deschidere a festivalului, d-l Ciprian Florescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj a ținut să sublinieze că: “Toată Valea Amaradiei e plină de frumosul artistic și de atâtea sărbători care pun în valoare tradițiile și obiceiurile acestor locuri”!

Foto3Frumusețea cântecelor noastre gorjenești
Un juriu competent și foarte exigent, alcătuit din următoarele persoane: d-l Primar Emil Cătănoiu, președinte onorific al festivalului, prof. dr. Ștefan Popescu, director adj. al Școlii Populare de Artă din Tg. Jiu, prof. Nicolița Hurezeanu, directorul Școlii gimnaziale Căpreni, Ioana Bușe, primarul Comunei Stoina, d-na Camelia Argint(SPA), prof. Ion Tănăsoiu(SPA), d-l Aurelian Drăghici(fiul Sofiei Drăghici), d-l Ștefan Lupu, primarul Comunei Stejari și d-l Victor Tița, cunoscutul interpret de muzică populară din Gorj a apreciat, așa cum se cuvine, frumusețea cântecelor noastre gorjenești, interpretate cu măiestrie de către cei 23 de concurenți, soliști vocali și instrumentiști, ca și de către formațiile de dansuri populare.

Foto1Eforturile organizatorice ale autorităților publice locale
Au fost acordate artiștilor numeroase diplome și premii în bani, după cum urmează: pentru soliști vocali, 7-15 ani, Premiul I: Izabela Matei(Bustuchin), Elena Soceanu(Stejari), Premiul al II-lea: Feldioara Cârlugea(Stejari) și Larisa Cârlugea(Rovinari), Premiul al III-lea: Adrian Pociovălișteanu(Berlești) și Anda Teodora Gâlcescu(Tg. Logrești), iar la peste 15 ani, Premiul I: Diana Pilea(Țânțăreni) și Mihaela Daju(Tg. Jiu) și Premiul al II-lea: Anca Burlan(Bumbești-Pițic) și Cristian Burtea(Căpreni). La soliști instrumentiști, 7-15 ani, Premiul I: Raluca Dinculeasa și Andrei Fundeanu, Premiul al II-lea: Vasile Daniel Predoi și Nicolae Bușe(Stejari). Toate cele șapte formații de dansuri populare din: Căpreni, Țânțăreni, Licurici, Stejari, Tg. Logrești, Bustuchin și Stoina au primit diplome și premii în mod egal, pentru prestațiile lor de excepție! Apreciem la superlativ eforturile organizatorice ale autorităților administrației publice locale de a oferi un cadru sărbătoresc excepțional, ca și meritele deosebite ale edilului Comunei Căpreni, d-l Emil Cătănoiu, unul dintre cei mai longevivi primari ai Gorjului, aflat în fruntea comunității sale încă din 1990, un om de calitate și de mare competență în administrația publică!
Profesor, Vasile Gogonea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here