Patroană cercetată pentru nerespectarea regimului produselor de protecţie a plantelor

465

Poliţiştii gorjeni au întocmit dosar penal pe numele unei gorjence în vârstă de 43 de ani, prinsă comercializând, fără drept, produse de protecţie a plantelor clasificate ca fiind nocive şi iritante. În prezent, femeia este cercetată pentru nerespectarea regimului produselor de protecţie a plantelor.

Săptămâna trecută, poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Gorj au efectuat verificări pe linia respectării prevederilor O.G. nr.41/2007, privind comercializarea produselor de protecţia plantelor şi O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului. În această împrejurare a fost identificat administratorul unei societăţi comerciale cu punct de lucru în comuna Turburea, o femeie de 43 ani, din municipiul Târgu-Jiu, care comercializa fără drept produse de protecţia plantelor din grupele Xn şi Xi de toxicitate, respectiv nocive şi iritante.
Mai mult, poliţiştii au constatat că produsele de protecţie a plantelor nu erau depozitate corespunzător, existând situaţii generatoare de risc atât pentru mediu, cât şi pentru sănătatea populaţiei. „Produsele respective au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului produselor de protecţia plantelor”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here