Atragerea fondurilor europene, exemplificată la Gorj

687

Agenția de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) organizează în perioada 13 – 16 mai 2014, în Gorj, o vizită de exemplificare privind accesarea fondurilor europene la proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Acest eveniment are loc în cadrul Campaniei Euro Agricultura lansată la nivel național de APDRP, pentru prezentarea și multiplicarea informațiilor privind accesarea și derularea finanțărilor europene acordate României pentru agricultură și dezvoltarea rurală.

Reprezentanţii APDRP, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au demarat la începutul lunii martie 2014, campania națională de informare a reprezentanților societății civile pentru multiplicarea informațiilor despre accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltarea rurală. “Campania se va derula în perioada martie – august 2014 sub denumirea Euro Agricultura – Rețeaua Națională a Multiplicatorilor de Informații despre PNDR, având ca slogan «Împreună creștem satul românesc». De asemenea, campania APDRP își propune să contribuie la îmbunătățirea percepției generale privind programele de finanțare pentru dezvoltare rurală și să încurajeze o cât mai bună înțelegere a conceptului de activitate economică derulată la standarde europene.
Prin derularea acestei campanii, APDRP are în vedere asigurarea egalităţii de şanse în accesarea Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) prin diseminarea informaţiilor către publicul larg, indiferent de criterii economice, politice sau sociale. De asemenea, va fi asigurată atât transparenţa şi claritatea implementării PNDR, cât şi modul de alocare a fondurilor europene nerambursabile” se arată în documentul transmis de reprezentanţii APDRP.

Reţea naţională pentru transmiterea informaţiilor către beneficiari
Principala activitate pe care se va concentra acest nou proiect al APDRP va fi cea de creare a unei rețele naționale ce va cuprinde peste 2.000 de multiplicatori de informații din toate județele țării. Aceștia vor fi selectați și pregătiți pentru a putea transmite către publicul larg informațiile generale și specifice despre modalitatea și condițiile de accesare și utilizare corectă a fondurilor europene disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Această campanie va permite APDRP să stabilească în interes public o comunicare clară și susținută cu multiplicatorii de informații de la nivel județean pentru a putea asigura transmiterea informațiilor către public în mod corect, pozitiv și susținut. De asemenea, campania creează cadrul optim pentru stabilirea de noi contacte cu liderii de opinie din spațiul privat și public, fapt ce asigură diseminarea informațiilor către beneficiarii PNDR.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here