Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, amânate

390

Calendarul Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a a fost modificat. Examenele se vor desfăşura în perioada 28 mai – 6 iunie iar primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a, urmaţi de cei de clasa a II-a şi cei de clasa a VI-a.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, noul calendar al Evaluărilor Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, aşa cum a fost adoptat de Ministerul Educaţiei Naţionale, după dezbaterile publice. Primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a, care vor susţine în data de 28 mai proba la Limba română, pe 29 mai proba la Matematică şi pe 30 mai proba la Limba maternă. Evaluarea la clasa a II-a începe în 2 iunie cu proba de Limba română (scris şi citit), continuă pe 3 iunie cu Limba maternă (scris şi citit) şi se încheie pe 4 iunie cu proba de Matematică. Elevii care termină clasa a VI-a vor fi evaluaţi la Limbă şi comunicare, în 5 iunie, şi la Matematică şi Ştiinţe ale naturii, în 6 iunie.
Timpul alocat pentru fiecare probă diferă de la o clasă la alta, fiind de 25 de minute la clasa a II-a şi de o oră la clasele a IV-a şi a VI-a. La aceste evaluări nu vor fi camere video, iar rezultatele obţinute de elevi nu se vor trece în catalog. Subiectele pentru evaluare sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), ţinând seama de următoarele cerinţe: să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu şi să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale (tip IEA – PIRLS, pentru clasa a II-a, tip IEA – TIMSS, pentru clasa a IV-a, tip PISA, pentru clasa a VI-a). Modele de subiecte au fost postate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/ în 28 martie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here