Restart Grig, restart Pandurii!

521

Ambele echipe vin după două înfrângeri grele. Pandurii a pierdut la Botoșani și a a schimbat antrenorul, în vreme ce bănățenii au cedat pe teren propriu un meci de șase puncte în lupta pentru evitarea retrogradării, U Cluj impunându-se pe „Dan Păltinișanu”.

Eșecul de la Botoșani l-a readus pe Grigoraș la Târgu Jiu, acesta acceptând oferta Pandurilor de a lucra din nou cu echipa pe care a făcut-o să joace cel mai plăcut fotbal la un moment dat. „Am acceptat propunerea de la Pandurii pentru a avea timp să cunosc jucătorii, sunt foarte multe schimbări la nivel de lot și vreau ca până la finalul sezonului să mă familiarizez cât de cât cu jucătorii. În primul rând voi face o evaluare personal corectă a lotului și în funcție de ce voi constata în trei săptămâni, o să încercăm să complectăm lotul apoi. De la vară, trebuie să ne propunem un obiectiv pe care putem îl îndeplinim pentru că lumea s-a învățat deja cu performanța la Târgu Jiu. Se știe că cel mai greu e să te menții acolo, sus, după ce ai ajuns”, a declarat Grigoraș după reinstalarea sa ca antrenor al pandurilor.
Grigoraș revine pe banca echipei gorjene cu un meci în care nu are voie să rateze victoria. Pandurii întâlnește o echipă aflată în subsolul clasamentului, iar șocul schimbării de la nivelul băncii tehnice trebuie să aducă șocul necesar pentru depășirea crizei meciurilor disputate de gorjeni pe teren propriu. Dacă în timpul mandatului lui Pustai, cel puțin în ultima sa parte, meciurile de la Târgu Jiu au dat dureri de cap suporterilor, Grigoraș a știut să-și facă jocurile de pe teren propriu ușoare mizând totul pe cartea atacului. Este de așteptat ca și acum, Grigoraș să forțeze în ofensivă și să repună echipa într-un sistem drag lui, 4-3-3, unul în care să se regăsească și Dan Nistor, căruia Pustai i-a făcut cu greu loc în prima garnitură după revenirea acestuia din Franța.

Grig vrea victorii pe linie acasă
Grigoraș are puțin timp la dispoziție înaintea primului său meci pe banca pandură în al doilea mandat la Târgu Jiu. Tocmai de aceea spune că meritele unui succes contra Timișoarei ar fi împărțite cu fosta conducere: „Nu voi avea deloc timp să mă acomodez, o voi face practic din mers pentru că duminică urmează deja meciul cu Timișoara. Vă dați seama că ar însemna o mare satisfacție pentru mine să reușesc un rezultat pozitiv chiar la debut. Să dea Dummnezeu să obținem prima victorie de acasă din 2014! În felul ăsta ar fi și meritul echipei dinaintea mea”, a declarat Grigoraș. Acesta a mai declarat că principala sa misiune în aceste zile este de a ridica moralul jucătorilor: „Se pare că echipa a uitat să câștige acasă, iar acest lucru cred că a supărat foarte mult. Timpul este foarte scurt, prea multe nu pot să fac, decât să lucrez la ridicarea moralului jucătorilor, că restul, pregătirea fizică e deja așa cum e. La prima vedere meciurile care vor urma par accesibile așa că obiectivul meu personal ar fi să câștigăm toate cele trei partide de acasă. În rest, obiectivul cred că în proporție de 90% este compromis, au mai rămas doar 18 puncte puse în joc și avem o diferență de 7 puncte de recuperat până la locul IV”.

Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timișoara
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, duminică, ora 17:00
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Erico, Mamele, Momcilovic – Anton, Breeveld, Nistor – Buleică, Giusti, Nicoară. Antrenor: Petre Grigoraș
Poli: Nuno Claro – Belu, Mera, Șeroni, Morariju – Poparadu, Ov. Petre, Trandu, Gorobsov, Bărbuț – Szekely. Antrenor: Dan Alexa.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here