Câştigătorii la faza judeţeană a concursului “Alege! Este dreptul tău” vor reprezenta Gorjul la etapa naţională

427

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj a organizat în contextul programului de evenimente dedicate Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor – 15 martie o serie de manifestări. Una dintre activităţi a vizat prezenţa comisarilor în unităţile de învăţământ din judeţ în vederea promovării în rândul micilor consumatori a drepturilor acestora. De asemenea, la concursul pe teme de protecţia consumatorilor au fost desemnaţi câştigătorii care vor reprezenta judeţul Gorj în luna iulie la etapa naţională a Concursului “Alege! Este dreptul tău”, ediţia a XII-a.

În cadrul programului au avut loc acţiuni de promovare a drepturilor consumatorilor şi în centrele comerciale, unde consumatorii au fost consiliaţi despre achiziţionarea de bunuri şi servicii, dar şi despre obligaţiile care le revin la cumpărare. Astfel, au fost distribuite broşuri şi pliante din campania “E dreptul tău să ştii ce cumperi” şi “Ghidul consumatorului la întocmirea unei reclamaţii” în unităţi comerciale, precum şi în pieţele agroalimentare.
Ca în fiecare an de altfel, pe agenda manifestărilor ocazionate de Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor s-a aflat şi anul acesta, Concursul Naţional pe teme de protecţia consumatorilor “Alege! Este dreptul tău”, ediţia a XII-a, faza judeţeană cu tema: “Informarea completă, corectă şi precisă – un drept şi o necesitate pentru consumatori”.

Câştigătorii concursului
Concursul s-a desfăşurat în data de 16 martie 2014, orele 9.00, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, cu participarea elevilor claselor IX- XI care s-au calificat la faza judeţeană, respectiv un număr de 15 elevi de la 5 unităţi şcolare (Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Colegiul tehnic “Henri Coandă”, Colegiul Tehnic nr.2, Colegiul Naţional “Spiru Haret”, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”). În urma rezultatelor, locul I a fost obţinut de către Unga Mădălina, elevă în clasa a-X-a la Colegiul Naţional “Spiru Haret”, fiind desemnată câştigătoare a Concursului “Alege! Este dreptul tău”, ediţia a XII-a. De asemenea, pe locul II s-a clasat Diaconu Ionela, elevă în clasa a-X-a la Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, pe locul III clasându-se Nanuţ Alexandru, elev în clasa a-XI-a la Colegiul Naţional “Spiru Haret”. Conform regulamentului, ocupantele locului I şi II vor reprezenta judeţul Gorj în luna iulie 2014 la etapa naţională a Concursului “Alege! Este dreptul tău”, ediţia a XII-a.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here