Târgujienii s-au lăsat luaţi de val, de Valentine’s Day

503

Oraşul lui Brâncuşi a devenit „oraşul iubirii”, vinerea trecută. Ca şi cum 14 februarie ar fi singura zi din an în care se pot face declaraţii de dragoste şi se pot oferi cadouri persoanei iubite, târgujienii au luat cu asalt florăriile, magazinele de cadouri, iar seara şi-au scos jumătăţile la restaurant sau în cluburi. Unii au mers chiar mai departe, căsătorindu-se de Valentine’s Day.

După modul în care s-au desfăşurat evenimentele vineri, 14 februarie 2014, târgujienii nu mai iubesc româneşte, sau au vrut să îşi facă încălzirea pentru Dragobete. Aşa se face că încă de la primele ore ale Zilei Îndrăgostiţilor, pe stil american, tinerii s-au grăbit să cumpere flori, cadouri şi să-şi declare iubirea cât mai răspicat. Pe străzi, în centrul oraşului sau prin parc, peste tot puteau fi văzute cupluri de îndrăgostiţi. Valentine’s Day i-as scos din case mai ales pe cei care uită de iubire în restul anului, numai aşa se poate explica explozia de dragoste ce s-a făcut simţită pe 14 februarie, în Târgu-Jiu.

Valentine’s Day, bula de oxigen  a comercianţilor
După o iarnă în care vânzările la flori nu  au fost deloc pe placul comercianţilor, Valentine’s Day a fost ca o bulă de oxigen. La mare căutare au fost trandafirii sau aranjamentele florale. Domnii nu au mai fost zgârciţi, de această dată ei alegând să cumpere florile preferate de partenerele de viaţă fără a se mai uita la preţ. „Vânzările au mers bine. Tinerii au optat, în principal, pe fire de trandafir, iar domnii au mers pe aranjamente, coşuri cu flori. Preţurile nu i-au influenţat, dar şi noi am avut grijă să facem de aşa natură ca ele să fie acceptabile. Sperăm ca şi de Dragobete să fie măcar la fel de bine”, a declarat angajata unei florării.
Odată cu lăsarea serii s-au aglomerat şi restaurantele, pizzeriile, barurile şi cluburile din oraş. Pentru unele locaţii s-au făcut rezervări chiar şi cu două săptămâni în urmă. O astfel de zi este greu de uitat, mai ales de către patronii ale căror încasări au crescut considerabil. Nu o vor uita nici cei 14 îndrăgostiţi care au spus „Da!” în faţa ofiţerului de stare civilă chiar de Valentine’s Day.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here