Bebeluș mort a doua zi după externarea din spital!

418

Necaz mare pe capul unei familii de gorjeni care au pierdut în toamna lui 2012 o fetiță la doar o lună de la naștere, în urma unei internări la spital. Nenorocirea s-a repetat acum aproape la indigo, o a doua fetiță a aceleiași familii pierzându-și viața tot după ce medicii au tratat-o și au asigurat părinții că are starea de sănătate “ameliorată”.

Bebelușul mort este o fetiță de trei săptămâni, tatăl acesteia, Ion Stoicoiu, din comuna Prigoria, spunând ieri că nu a mai depus plângere penală la nicio instituție a statului, întrucât este dezamăgit de modul în care a decurs ancheta la celălalt copil. Familia își dorea atât de mult un al doilea copil încât pe ambele fete le chema Roxana, iar din cele două niciuna nu mai este în viață. Maria Roxana, fetița de acum, avea probleme la plămâni și părinții s-au prezentat cu ea la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, de unde au fost trimiși imediat cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, medicul de la Târgu Cărbunești care a decis transferul fiind același care în 2012 a îngrijit-o pe cealaltă fetiță decedată.
Ion Stoicoiu spune că Maria Roxana a fost internată la spitalul din Craiova pentru câteva zile, după care medicii au decis să o externeze, deși nu era complet sănătoasă. “Au spus că are starea ameliorată și că putem să o luăm acasă. Am venit cu ea acasă miercurea trecută, iar joi seara ne-am trezit că a murit. Am chemat salvarea, dar nu au mai avut ce să-i facă. Nici nu am mai depus plângere de data aceasta pentru că nici înainte nu s-a întâmplat nimic nimănui și am zis că n-are rost să mai întrebăm dacă e vreun medic vinovat. Înainte au zis că e moarte subită, deși fetița era bolnavă și era sub tratament, deci nu avea cum să fie așa ceva”, a declarat bărbatul.
Chiar dacă familia nu a mai depus plângere, polițiștii gorjeni s-au autosesizat și au deschis o anchetă, încercând să afle împrejurările în care a murit fetița respectivă. Părinții nu cred că li se va face dreptate și sunt convinși că povestea va fi mușamalizată ca în 2012, ei spunând că nu au încredere nici măcar în verdictul dat de medicii legiști cu privire la cauzele decesului, după ce li s-a comunicat că moartea ar fi fost una „subită”, deși bebelușul era sub tratament medical.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here