Rata şomajului, în creştere la Gorj

460

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Romeo Chiriac, rata şomajului la nivelul judeţului Gorj, în luna ianuarie a fost în creştere în comparaţie cu ultima lună a anului trecut.

Rata şomajului a fost în creştere în judeţul Gorj în luna ianuarie, comparativ cu ultima lună a anului trecut. Numărul total de şomeri, la 31 ianuarie 2014, a fost de 12.529 persoane, dintre care 5.817 indemnizaţi, iar 6.712 neindemnizaţi. “Rata şomajului a fost la început de an de 8,66 %, faţă de luna decembrie a anului trecut, când se înregistrau 12.024 şomeri, cu o rată de 8,21%. Rata şomajului a crescut ca urmare a disponibilizărilor individuale care au avut loc în ianuarie 2014. Trendul e crescător, mai ales că este o perioadă în care, construcţii, de exemplu, nu se lucrează, dar, din martie, apreciem că numărul şomerilor va scădea”, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
În luna ianuarie 2014, două societăţi au transmis notificări prin care au anunţat disponibilizări colective. Astfel, Distrigaz Sud Reţele Gdf Suez a trimis o notificare prin care a anunţat disponibilizarea a şapte persoane, dintre care cinci ingineri şi doi instalatori, începând cu data de 1 februarie 2014, iar societatea Agenţia Română de Securitate SRL a anunţat concedierea a zece persoane, dintre care un şef de formaţie şi nouă agenţi de pază, începând cu 1 ianuarie 2014, iar în 2013, un număr de 930 de persoane din judeţ au fost disponibilizate colectiv, majoritatea de la societăţi prestatoare de servicii în minerit.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here