Cornescu, detaşat la Sindicatul “Lignitul” al lui Creţan

368

Angajat la auditul Minprest Serv, dar zice-se intrat în clinciuri cu conducerea unităţii, Ion Cornescu, preşedintele Eurojob, şi-a cerut, nu de mult, transferul la Sindicatul “Lignitul”, deţinut de Constantin Creţan. Mai precis, el lucrează acum ca şi angajat în cadrul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate Univers, sindicatul fiind afiliat aici, el fiind plătit însă de către “Lignitul”. Între timp, reprezentanţii Minprest, pe baza unui acord privind eşalonarea banilor datoraţi societăţii, îi opresc acestuia, lunar, câte un sfert din salariu, pe următorii trei ani de zile.

Angajat cu jumătate de normă la subunitatea CEO, Ion Cornescu şi-a cerut, în mod surprinzător, detaşarea la FNM. Solicitarea i-a fost aprobată şi cum Cornescu conducea însă la Minprest un sindicat mic, “Lignitul”, în care avea cam 30 de membrii, acest lucru i-a permis să treacă în barca sindicală, acesta fiind de altfel, aici, deja, în conducere.
Mutarea lui Cornescu a apărut pe fondul procesului cu Minprest Serv, la Curtea de Apel Craiova, pierdut de angajatul în cauză, lucru care impunea ca acesta să restituie 20.000 de lei unităţii. Banii se vor opri lunar din salariul lui Cornescu, bani câştigaţi acum de la sindicat, pe baza unui acord încheiat pe 3 ani. Cornescu neagă însă asta şi susţine că va continua procesul în cauză, deoarece încă mai are căi de atac.

“Nu sunt supărat..!”
Deşi plecat din Minprest, Cornescu este bănuit de foştii colegi de muncă că s-ar fi întors împotriva unităţii, asta deoarece şefii săi nu i-ar fi permis să se imixtioneze în actul de conducere. “Cu data de 1 iulie sunt detaşat la Sindicatul Lignitul Oltenia. Am solicitat asta din motive de sănătate, şi nu am nicio legătură cu cele apărute în media despre Minprest. Eu nu mi-am dorit niciodată şi nici nu îmi doresc vreo funcţie de conducere în Minprest”, a declarat Cornescu, menţionând că nu este supărat pe foştii săi şefi care i-au adus acuze la un post de radio din Târgu-Jiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here