Vişinica din Stăneşti s-a stins de ziua Pilei

371

Centrul comunei Stăneşti a devenit miercuri seara un loc al groazei, după ce o şoferiţă a pierdut controlul maşinii şi a izbit în plin o bancă pe care se odihneau două bătrâne. Una dintre ele, de 75 de ani, a murit imediat după impact, cealaltă scăpând teafără, cu răni uşoare, scăpând ca prin miracol cu viaţă, asta poate şi pentru că era ziua ei de naştere. Accidentul s-a produs chiar în apropiere de sediul Primăriei din localitate, cele două bătrâne stând de vorbă pe marginea şoselei, pe o bancă din faţa porţii casei uneia dintre ele.

În urma impactului, Vişinica Şerban a fost grav rănită, echipajul medical sosit la faţa locului nemaiputând să o salveze. Medicii au reuşit, în schimb, să o transporte la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pe Maria Pilea, o femeie de 63 de ani, care îşi aniversa şi ziua de naştere. „Avea viteză şi a încercat să evite o bancă. Maşina s-a răsucit şi a venit aşa cu latul spre o bancă din faţa noastră şi apoi a dat în noi. Pe mine m-a azvârlit în poartă, că am şi intrat pe poartă, dar pe vecina a lovit-o în plin. A lovit-o rău de tot”, a declarat Maria Pilea. Ea are răni uşoare şi nu are starea de sănătate pusă în pericol, conform medicilor care au consultat-o.
Maşina implicată în accidentul rutier era condusă de o altă femeie din sat, în vârstă de 28 de ani, rude ale sale menţionând că aceasta ar fi încercat să evite un animal ce i-ar fi apărut brusc în faţă. Poliţiştii sunt însă aproape convinşi şi ei că viteza reprezintă cauza nenorocirii, cercetările fiind de abia la început. Şoferiţa nu a vrut să facă niciun comentariu cu privire la cele întâmplate, menţionând doar că se simte rău şi că riscă să i se facă şi mai rău dacă stă de vorbă cu jurnaliştii. Ea a fost însă dusă la spital pentru a i se recolta probe biologice, ulterior mergând la Poliţie pentru cercetări. Femeia este cercetată penal pentru ucidere din culpă şi a rămas fără permisul de conducere.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here