Făget a renunţat la centrala termică din Griviţei

286

Ion Făget, patronul SC Signovice SRL, societatea care solicitase adjudecarea centralei termice de pe strada Griviţei din Târgu-Jiu, în compensarea datoriei de 273.522 lei avute de Primăria Municipiului către firmă, a renunţat la solicitare. În urma vâlvei create în jurul proiectului, care a creat neînţelegeri între consilierii USL, doi liberali abţinându-se de la votul acestuia, SC Signovice a adresat primăriei cererea de renunţare la compensare.

O declară de altfel edilul municipiului, Florin Cârciumaru, care a explicat, ieri, presei de ce şedinţa extraordinară de Consiliu Municipal, care trebuia să aibă loc miercuri la ora 12.00, s-a anulat. „După discuţiile care au apărut, ieri (n.r. marţi) am găsit la mapă o solicitare din partea firmei care a câştigat licitaţia pentru centrala termică că, avându-se în vedere scandalul, ştirbirea imaginii, se retrag şi nu mai sunt de acord cu compensarea. În situaţia asta, nu mai avea rost să ţinem şedinţa extraordinară. Urmează să discutăm pe parcurs. Pentru noi, pentru Primărie, era un avantaj în ceea ce priveşte compensarea având în vedere că la ora actuală fiecare primărie urmăreşte cu mare atenţie rezolvarea arieratelor. Era o posibilitate să achităm mai rapid din datorii”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.
Întrebat dacă primăria are bani să plătească această datorie, primarul a răspuns: „bineînţeles că noi ne încadrăm în termenul prevăzut de lege, în procentul prevăzut de lege, dar orice posibilitate de a face o compensare este foarte bine venită. Nu era prima compensare, am mai făcut, pentru că sunt datorii reciproce, asta e un fel de datorie reciprocă, şi am mai făcut compensări pe această linie deci nu ar fi o noutate. Având în vedere că la ora actuală a intrat în vigoare legea insolvenţei pentru primării, noi trebuie să fim foarte atenţi la cum se foloseşte banul public de acum încolo şi să căutăm să menţinem practic limita procentuală prevăzută de lege, să nu avem surprize. De asta eu am considerat-o ca o soluţie bine venită numai că au apărut problemele care au apărut. Astea se rezolvă, se elimină, şi mergem mai departe”.
În jurul solicitării centralei termice din partea lui Făget s-a creat un adevărat scandal, şeful PNL Gorj, Dian Popescu, ameninţând verbal cu excluderea consilierilor care s-au abţinut, Matei Nădrag şi Mihai Paraschiv. Lucru care nu s-a pus însă în practică.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here