Zeci de permise auto, reținute de polițiștii gorjeni

203

În weekend-ul 11-13 octombrie a.c., peste 350 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Gorj au desfășurat acțiuni de amploare, cu efective mărite, pe arterele principale deschise circulației rutiere din județul Gorj, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale care lezează viața și integritatea fizică a persoanei, avutului public și privat, ordinea și siguranța publică, precum și a actelor de indisciplină manifestate de conducătorii auto și alte categorii de participanți la trafic.

În acest sens, în cele trei zile polițiștii dispuși în numeroase filtre au legitimat peste 1.400 de persoane, au verificat aproape 900 de autovehicule, fiind efectuate 627 de testări cu aparatele din dotare, de către polițiștii rutieri. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 476 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 171.000 de lei, din care 420 în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 20 în domeniul ordinii și siguranței publice, la Legea 61/1991R.

Din totalul amenzilor în domeniul rutier, 158 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 pentru consumul de alcool la volan. De asemenea, au fost reținute 46 de permise de conducere, din care 6 pentru consumul de alcool, 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind totodată retrase 40 de certificate de înmatriculare. Tot în această perioadă au fost constatate în flagrant delict 7 infracțiuni.

„Acțiunile de acest gen vor fi continuate, în scopul prevenirii și combaterii oricăror fapte cu violenţă pe stradă, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, prevenirea și combaterea faptelor asociate traficului și consumului de droguri sau traficului de persoane, dar și pentru depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. Structurile MAI acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here