A patra scumpire a carburanților din această lună

239

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România, a majorat prețul benzinei vândute în stațiile proprii. Este a patra scumpire consecutivă. Litrul de motorină se vinde cu prețuri peste 7 lei.Față de de ziua precedentă, Petrom a crescut prețul benzinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei. Este a patra scumpire din octombrie. Precedenta a avut loc în urmă cu trei zile, pe 8 octombrie, atunci când Petrom a crescut și prețul benzinei  și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Cu trei zile înainte, Petrom a crescut și prețul benzinei și pe cel al motorinei tot cu patru bani pe litru. Pe 3 octombrie, Petrom crescuse prețul benzinei cu trei bani pe litru și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru.

Scumpirile de la începutul lunii octombrie vin după o lungă perioadă în care au fost operate doar ieftiniri care au făcut ca, de la finalul lunii iulie și până la începutul lunii octombrie, să se fi “recuperat” integral creșterea masivă de prețuri de la 1 iulie, generată de creșterea accizei impuse de Guvern, scrie Economica.net.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 0,4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 0,4 %, ceea ce înseamna că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here