Sprijin din partea Protoieriei Târgu Jiu Sud pentru persoanele afectate de inundațiile masive din regiunea Moldovei

99

Inundațiile din luna septembrie a anului 2024 din România fac parte dintr-o serie de inundații grave care au afectat Europa Centrală începând cu 13 septembrie a.c., inundații provocate de furtuna Boris.
În România, cele mai afectate au fost județele Galați și Vaslui, regiunea mărginită de râurile Siret și Prut confruntându-se cu o serie de precipitații necruțătoare care au făcut ca râurile amintite să se reverse, făcând adevărate ravagii în întreaga zonă. Șapte decese au fost înregistrate în țara noastră în acest context, în localitățile Pechea, Drăgușeni, Costache Negri, Corod, Slobozia Conachi, Suhurlui și Grivița. Oamenii din aceste zone au fost nevoiți să se evacueze, mulți dintre ei folosind bărci și plute improvizate, în condițiile în care inundațiile au crescut rapid. Mai multe râuri mai mici din zonă și-au spart malurile, transformând terenurile agricole și zonele rezidențiale în spații inundate, complicând și mai tare operațunile de salvare. Per ansamblu, aproximativ 7.000 de gospodării din 28 de localități au fost afectate de inundațiile masive în județul Galați, în timp ce în județul vecin, Vaslui, peste 315 persoane au fost sinistrate, fiind afectate 210 case și 316 anexe de gospodărie. În acest context, în fiecare parohie din cadrul Protoieriei Târgu Jiu Sud din județul Gorj s-a desfășurat recent o colectă de bani și alimente pentru persoanele sinistrate în urma producerii inudațiilor masive din luna precedentă. Enoriași ai fiecărei parohii gorjene au întins o mână de ajutor, din dragoste creștinească, pentru oamenii care au nevoie să-și refacă gospodăriile și casele afectate de inundații. Toate alimentele neperisabile și sumele de bani au fost depuse la sediul Protoieriei Târgu Jiu Sud, sub coordonarea Preacucernicului Părinte Protopop Ionuț Câmpeanu, iar de aici, de la sediul Protoieriei Târgu Jiu Sud, un camion încărcat cu șase tone de alimente a pornit spre județele Galați și Vaslui pentru a veni în sprijinul persoanelor care au de suferit datorită calamitătilor naturale înregistrate luna trecută. O altă cantitate de 12 tone de alimente neperisabile, produse de igienă personală și lenjerii, din partea parohiilor aparținând Protoieriilor Târgu Jiu Sud, Craiova Sud și Craiova Nord, va pleca în această săptămână către persoanele afectate de calamități din regiunea Moldovei.
Inițiativa de ajutorare a persoanelor afectate de masivele inundații produse în luna septembrie 2024 în județele Vaslui și Galați se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here