Ciolacu, discuții despre pensiile minerilor

237

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că se va întâlni vineri cu reprezentanţii minerilor şi ai nevăzătorilor, pentru a discuta despre modul în care se recalculează pensiile acestora.

„Am aceste două categorii, vineri mă văd cu ei. (…) Mineri şi persoanele cu dizabilităţi, inclusiv nevăzătorii, care sunt 2.500 de persoane în pensie, în acest moment. Am avut întâlnire cu persoanele cu dizabilităţi, am înţeles, am pus-o pe ministra Muncii să îmi găsească soluţiile. Normal că o să le comunic împreună cu Comisia şi voi rezolva această problemă. Am o întâlnire vineri şi cu reprezentanţii minerilor, fiindcă nu li s-a explicat. (…) Ce caută Comisia? Caută de la un stat european să aibă o sustenabilitate pe viitor, să nu mai schimbi regulile jocului, în funcţie de interese electorale. (…) Noi avem şi un istoric. Eu nu mă pot compara cu Germania, cu Italia sau cu Franţa. Eu vin după un comunism de 50 de ani”, a declarat premierul marţi seara, la Antena 3.

Ciolacu a mai precizat că erorile de recalculare au totalizat „0,01” şi că 95% dintre pensionari, adică 3,8 milioane, au primit o pensie mărită. În plus, în şedinţa de guvern va fi corectată o prevedere legislativă referitoare la scutirea de impozit pentru militari şi poliţişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here