Valea Oltului, în flăcări

520

Un incendiu care s-a propagat rapid a izbucnit luni după-amiaza, 2 septembrie 2024, pe versanții de pe Valea Oltului. Deși spre seară se credea că situația este sub control, imaginile de la fața locului, după lăsarea întunericului, au arătat o cu totul altă realitate, una de coșmar.

Un incendiu de vegetație, izbucnit luni după-amiază în localitatea Racovița din județul Vâlcea, s-a extins cu repeziciune.Dacă inițial, suprafața afectată era estimată la 5-6.000 de metri pătrați, două ore mai târziu aceasta se dublase, ajungând ca în jurul orei 19:00 să fie raportate aproximativ 15 hectare de pădure cuprinse de flăcări.

Deși pompierii militari, voluntarii și autospecialele au fost mobilizate la fața locului, situația s-a înrăutățit odată cu lăsarea nopții. Primăria Racovița Vâlcea a făcut un apel disperat către localnici pentru ajutor. Operațiunile de stingere au fost suspendate pe timpul nopții, însă echipajele au rămas în zonă pentru a proteja casele.

Până la miezul nopții, nu au fost raportate victime sau locuințe distruse, însă temerile locuitorilor au crescut pe măsură ce incendiul se apropia de satul Rudari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here