Boxele de deşeuri menajere de la blocurile turn, focare de infecţie

367

Boxele de gunoi ale blocurilor turn din municipiul nostru sunt în atenţia S.C. Polaris M Holding S.R.L. Angajaţii firmei de salubrizare se ocupă de dezinfecţia acestor adevărate focare de îmbolnăvire. Din păcate, locatarii blocurilor respective nu înţeleg pericolul la care se expun şi refuză să-şi dea acordul pentru desfiinţarea acestor boxe.

La nivelul municipiului Târgu-Jiu mai există 15 boxe de gunoi. În acest an nu s-a reuşit închiderea niciuneia. Conducerea S.C. Polaris M Holding S.R.L. susţine că s-au purtat discuţii cu administratorii blocurilor, explicându-le care sunt beneficiile închiderii acestor boxe, dar deocamdată efectul informărilor realizate de reprezentanţii firmei de salubrizare nu au avut efect. „Spre dezamăgirea noastră, anul acesta nu am reuşit să închidem nicio boxă de la aceste blocuri turn cu toate că am mai discutat cu administratorii şi le-am prezentat beneficiile închiderii acestor boxe. La nivelul municipiului Târgu-Jiu mai sunt aproximativ 15 astfel de boxe, situate în zona Hotel Gorj, Zona Popa Şapcă, Zona Unirii – Siret şi Zona Lido”, menţionează Luis Popa, directorul S.C. Polaris M Holding S.R.L.
În ceea ce priveşte deratizarea, dar şi închiderea acestor boxe, obligaţia revine asociaţiei de proprietari. Conform Legii 230/2007, membri asociaţiei de proprietari trebuie să hotărască împreună tot ce se întâmplă în cadrul asociaţiei lor, începând de la repararea subsolurilor, închiderea boxelor de gunoi şi terminând cu deratizarea, care se face atât la subsolul blocului, cât şi în aceste boxe de gunoaie.

Comoditatea, mai presus decât sănătatea
Deşi cetăţenilor li s-a explicat care este pericolul la care se expun din cauza boxelor de gunoi, aceştia preferă să-şi rişte sănătatea şi să continue să arunce gunoiul de la etaj, decât să coboare şi să-l arunce în eurocontainer. „Cu toate ca noi le-am explicat oamenilor că aceste boxe sunt adevărate focare de infecţie, se pare că argumentele aduse de noi nu i-au convins să renunţe la comoditate, deoarece este mult mai simplu să arunci gunoiul de la etajul 8 decât să cobori la platforma amenajată lângă bloc, sau este mai uşor să arunci mâncarea direct pe aceste topogane”, mărturiseşte directorul S.C. Polaris M Holding S.R.L.
În ciuda tuturor acestor aspecte, conducerea S.C. Polaris M Holding S.R.L. pune pe primul loc sănătatea populaţiei şi, în acest sens, se implică în deratizarea şi dezinfecţia acestor boxe. Mai mult decât atât, Polaris este dispusă să suporte din bugetul propriu cheltuielile de închidere a boxelor, dacă cetăţenii sunt de acord cu acest lucru. „Le-am spus oamenilor că suntem dispuşi să închidem noi aceste boxe, pe cheltuiala noastră, cu toate că nu este datoria noastră, numai ca ei să fie de acord cu acest lucru. Cu toate că nu este obligaţia noastră, mai există blocuri unde am reparat uşile, le-am vopsit sau am pus lacăte la aceste boxe”, a declarat Luis Popa, directorul S.C. Polaris M Holding S.R.L.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here