Criminalul studentei din Padeș, o nouă încercare eșuată de a scăpa din spatele gratiilor

186

Crima de la Timișoara din primăvara acestui an când tânărul Mirel Dragomir și-a ucis cu brutalitate prietena, pe nume Andreea Morega, studentă la Medicină și originară din comuna Padeș, a șocat o țară întreagă. După ce a fost prins de către oamenii legii, Mirel Dragomir a avut nenumărate tentative de scăpa din spatele gratiilor, însă judecătorii au respins constant cererile acestuia.

O ultimă decizie în acest sens a fost pronunțată săptămâna trecută de judecătorii de la Tribunalul Timiș, care au respins din nou cererea asasinului Mirel Dragomir, care solicita să îi fie înlocuită măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. ,,Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș în dosarul cu numărul 92/301/P/2024 şi, în consecinţă: În temeiul art. 236 CPP, cu referire la art.234 – 235 CPP, raportat la art. 202 alin. 1 – 3 şi la art. 223 alin. 2 CPP, dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Dragomir Mirel Liviu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. 1 CP, pe o durată de 30 de zile, începând cu 20.08.2024 până în data de 18.09.2024 inclusiv. În baza art. 242 alin. 2 CPP respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. (…) Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, azi data de 14.08.2024”, se arată în sentința de pe portalul instanțelor de judecată.
Mirel Dragomir, tânărul din Caraș-Severin, student la Medicină și Teologie, și-a ucis iubita, în vârstă de 21 de ani, studentă la Medicină, fără nicio urmă de regret, în luna martie, în apartamentul părinţilor lui.  Descoperirea macabră a fost făcută de una dintre fetele cu care tânăra locuia în apartamentul situat la etajul 6, în zona gării de nord, din Timișoara. A încercat să deschidă ușa, iar când a văzut că e încuiată a forțat-o. Când a deschis ușa a văzut-o pe tânăra de 21 de ani, fără suflare, întinsă pe pat și cu pete de sânge pe bluză. A sunat imediat la 112. Primii care au ajuns la fața locului au fost medicii de pe ambulanță, care din nefericire nu au mai putut face nimic pentru tânăra.
Ba mai mult decât atât, se pare ca aceasta era decedată de mai multe ore. Imediat au fost alertați și criminaliștii. În fața anchetatorilor, tânărul și-a recunoscut fapta și a mărturisit că a recurs la acest gest în urma unui conflict spontan între el și iubita sa. După ce a ucis-o pe Andreea, tânărul i-a curățat trupul de sânge și i-a așezat părul în jurul gâtului pentru a-i ascunde rănile. Mărturia băiatului i-a șocat inclusiv pe anchetatori, motiv pentru care, la aproximativ o lună de la producerea tragicului eveniment, aceștia au solicitat și expertiza psihiatrică a tânărului, pentru a stabili cu exactitate dacă acesta a avut sau nu discernământ la momentul producerii crimei. În acest caz, experţii au stabilit că Mirel Dragomir a avut discernământ în momentul când și-a ucis prietena.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here