A făcut stop cardiac în drumeție. Medicul ajuns cu elicopterul nu a mai putut face nimic să-l salveze

230

Un bărbat din Mehedinți și-a găsit sfârșitul în masivul Godeanu, acolo unde venise cu familia într-o drumeție. Din păcate, salvatorii l-au găsit pe acesta deja decedat, medicul care a ajuns la fața locului, cu un elicopter, constatând că persoana murise cu destul timp în urmă. ”Făcuse stop cardiac, avea o culoare cianotică, nu mai prezenta semne vitale, din păcate… nu s-a mai putut face nimic pentru el. Avea 57 de ani, venise cu familia într-o excursie la Izvoarele Cernei”, a declarat președintele Salvamont, Sabin Cornoiu.
Salvamontiștilor din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au fost solicitați pentru acordarea primului ajutor medical și transportul acestei persoane, duminică, anunțată ca fiind în stare de inconștiență în zona Cărbunele, masivul Godeanu. În zonă nu era semnal telefonic, iar informațiile primite erau vagi.
Astfel, au intervenit salvatorii aflați în serviciul de tura operativă din Baza centrală Salvamont Tg-Jiu și postul Salvamont Padeș, fiind solicitat și elicopterul SMURD-IGAV aflat în POA Caransebeș. În cele din urmă, din păcate, bărbatul găsit decedat a fost transpotat la serviciul de medicină legală.
O altă intervenție a avut loc sâmbătă, când salvamontiștii gorjeni au salvat un copil, în vârstă de 11 ani, care-și rupsese piciorul în Pasul Urdele, din masivul Parâng. Salvamontiștii aflați în serviciul de tură operativă în Baza Salvamont Rânca i-au acordat primul ajutor copilului, fiind transportat apoi cu o ambulanță Salvamont la spitalul Novaci.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here