La medic, cu cardul de sănătate virtual

325

Românii urmează să aibă un cod QR care va fi scanat de medic. Cardul de sănătate virtual ar trebui să fie disponibil până în septembrie 2025. Asta, prin intermediul unei aplicații realizate de stat, care generează un cod QR personal, ce poate fi scanat de pe telefon.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării dezvoltă în prezent aplicația unică a statului – Portalul Digital Unic al României(PDURo), pentru ca cetățenii să poată accea cardul național de sănătate în format digital de pe telefon, tabletă sau laptop.

Contractul în valoare de 20 de milioane de euro atribuit în luna martie a acestui an trebuie operaționalizat până în luna septembrie a anului 2025, notează Pro TV.

”Echipa care lucrează la aplicația unică a statului a luat în calcul inclusiv crearea în format digital a cardului de sănătate, pentru că sunt costuri incomparabil mai mici decât la emiterea lui fizică, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru a nu crea nevoia de noi investiții în dispozitive care să citească aceste carduri, care să fie incompatibile cu alte dispozitive”, arată ministerul de resort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here