Zeci de copii care au participat, vineri, la activitățile organizate de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, în cadrul „Școlii de vară LA MUZEU” au avut ocazia să pășească în preistorie, pe urmele dinozaurilor. Ei au fost „vânători” de ouă de dinozaur, au desenat, au creat povestiri și au participat la un atelier de origami.
”Cei mici au primit, ca primă provocare, identificarea, printre exponatele muzeului, a oului pietrificat de dinozaur pitic, vechi de peste 70 de milioane de ani, descoperit de arheologi în Țara Hațegului. Ei au aflat informații despre dinozaurii care au trăit pe teritoriul României și au povestit, la rândul lor, despre vizitele pe care le-au făcut în alte muzee care expun fosile. A urmat atelierul de origami (artă tradițională japoneză), copiii având ocazia să învețe cum se realizează dinozauri tridimensionali, dintr-un singur pătrat de hârtie pretipărită, fără tăieturi și fără lipici. De asemenea, ei au desenat și au creat povestiri despre dinozauri, pe care le-au prezentat, apoi, în fața colegilor de atelier”, au anunțat reprezentanții Muzeului Județean Gorj.
Activitățile, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, pe viitor, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a instituției de cultură.