Exploziile din Ucraina, auzite în România. Mesaje Ro-Alert

222

Alertă în 17 localități din Tulcea, azi noapte, din cauza caderii mai multor drone la granița României, în Ucraina.

Locuitorii din Tulcea au primit azi-noapte mesaj Ro-Alert, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă. Oamenii au fost avertizați că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian. Este mesajul transmis ori de câte ori Rusia atacă – în general cu drone – porturile ucrainene de pe Dunăre.

10 oameni au sunat la 112 din cauza zgomotului produs de explozii. „În cursul nopţii trecute, în jurul orei 02:20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina. Mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare şi supraveghere a graniţelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de Nord a judeţului Tulcea”, a transmis, miercuri, ISU Tulcea, citat de News.ro. Scopul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare, precizează ISU Tulcea. „Trebuie să urmărească indicaţiile din mesaj şi nu trebuie să intre în panică. Structurile de apărare a teritoriului ţării, dar şi cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru şi, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federaţiei Ruse”, a mai transmis instituția.

Pompierii precizează că au fost 10 apeluri la 112 privind sunetul produs de explozii. „Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul ca se aud explozii dar au fost şi apeluri prin care cetăţenii solicitau informaţii, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea le-au oferit toate informaţiile solicitate pentru a înţelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean”, se mai arată în comunicatul ISU Tulcea. Potrivit instituţiei, la ora 03:46, alertă aeriană a încetat, a relatat Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here