Poliţia Economică a bătut la uşa casieriei din Peştişani

371

primarie pestisaniPatru reprezentanţi ai Poliţiei Gorj, doi în uniformă şi doi în civil, au descins joi dimineaţă la Primăria Peştişani. Au venit cu mandat precis de a controla felul în care din casieria instituţiei publice s-au făcut unele plăţi, asupra cărora planează multe suspiciuni. Localnicii din Peştişani o vedeau deja legată, ieri, pe casiera primăriei, vară a primarului Florin Pavel, Maria Ciurlău, care s-ar face vinovată de dispariţia unor mari sume de bani din casieria unităţii. Poliţiştii nu au spus nimic însă, au controlat şi atât, oprind cel puţin joi activitatea casieriei.

 

Primarul Florin Pavel a declarat că acea verificare nu ar avea a face cu ceea ce se zvonise deja în localitate, adică delapidarea din casierie. Edilul a vorbit însă despre un control de rutină al Poliţiei Economice, făcut taman acum la jumătatea campaniei electorale, asta în timp ce primarul este de două ori urmărit penal pentru abuz în serviciu. Poliţia, pe cealaltă parte, nici nu putea comunica, de ieri, rezultatul unui control aflat în desfăşurare. Au comunicat însă că de fapt controlul relatat de Gorjeanul era corect, fiind însă unul periodic pe care Poliţia Economică îl face la instituţiile publice din judeţ. Culmea este că noi nu am mai auzit de altele similare, făcute acum la primăriile din Gorj, indiferent câtă rutină implică aceste verificări.

S-au ridicat documente

Poliţiştii au stat însă joi în Primăria Peştişani de la ora 9.00-14.00, mai multe documente fiind ridicate din instituţia publică. Se discută însă de o lipsă însemnată din gestiune, de care s-ar face vinovată casiera, care a dat nişte bani pentru echipa de fotbal din localitate, bani pe care apoi nu i-ar fi putut justifica. Poliţia cercetează însă referatele făcute de aceasta, ştatele de plată, la primărie fiind ieri prezenţi şi poliţiştii din Teleşti. Surse din primărie susţin că poliţiştii ar fi tras numeroase documente la xerox, ei plecând cu un volum mare de acte din instituţia publică.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here