Drezină deraiată, mecanic băut

213

Mai mulți angajaţi CFR au fost prinși băuți la serviciu. O drezină a deraiat de pe ambele osii în Gorj din cauză că mecanicul a consumat alcool.
Poliţiştii de la Transporturi au acţionat, în perioada 1 aprilie – 30 iunie, pentru creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei feroviare. În cadrul activităţilor preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 813 persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi au fost verificaţi 160 mecanici de locomotivă. „Pe durata acţiunii, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni, fiind cercetate 11 persoane, dintre care opt persoane au fost depistate în flagrant delict, toate persoanele fiind conduse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge”, au precizat poliţiştii TF.
Astfel, la data de 15 mai 2024, ora 14:48, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Târgu Jiu au fost sesizați telefonic de către Dispeceratul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova cu privire la faptul că o drezină a deraiat între stațiile CF Copăcioasa și Pojogeni.
La fața locului s-a deplasat o echipa operativă și a constatat faptul că pe secția de cale ferată nr. 202, la km feroviar 56+500, o drezină a deraiat de pe ambele osii, în dreptul macazului de cale ferată nr. 1.
Drezina în cauză era deservită de un ajutor mecanic și un mecanic, ambii fiind testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat la mecanic și de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat la ajutorul de mecanic.
La fața locului s-au prezentat specialiști din cadrul Regionalei CF Craiova, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au condus la deraierea drezinei.
Ulterior, drezina a fost repusă pe linie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here