Burduja țipă după energie pe cărbune! Energie pe care vrea s-o îngroape până la 31 decembrie 2025, când toate capacitățile CEO vor trece în rezervă

8456

* Grupul 6 de la Termocentrala Rovinari va fi închis anul viitor
* Grupul 5 nu a fost pus în funcțiune

Ministrul Energiei a cerut producătorilor de energie să-l scoată practic din impas. Sistemul energetic național este incapabil să acopere, cu sursele proprii, cererea extrem de mare de energie și el va fi pus să explice de ce. Asta, în timp ce luptă frenetic pentru închiderea industriei miniere.

Mai exact, Sebastian Burduja a cerut, ca în această perioadă caniculară, producătorii de energie pe cărbune să pornească tot, fiindcă energia verde, evident, nu face față iar România importă masiv.
Sebastian Burduja a pus cruce energiei pe cărbune de când a decretat că aceasta va reprezenta sub 1% în sistemul energetic național. Numai că, nevoile țării nu țin cont de viziunea ministerială, și nici vremea nu pare să țină cu cei care îngroapă cărbunele pentru a face loc unei energii verzi incapabile, după cum se vede, să susțină consumul național.
De la sfârșitul săptămânii trecute, Sebastian Burduja a cerut Complexului Energetic Oltenia să pornească toate grupurile pe care le mai are, solicitând și punerea în funcțiune a grupurilor energetice de la Paroșeni.
Presa centrală e plină de atenționări, arătând că sistemul energetic național nu poate acoperi cererea mare de energie. Inutil să mai spunem de ce… reamintind totuși că Virgil Popescu și Sebastian Burduja se pot lăuda că, în mandatele lor, au fost închise 15 grupuri energetice fără să pună nimic în locul lor.

,,Pot apărea avarii”
Așadar, nu trebuie să uimească pe nimeni situația energeticii românești la ora actuală: ,,Presiune pe sistemul energetic național, în plin val de aer fierbinte: Pot apărea avarii „punctuale” la rețeaua de energie de energie electrică”, a anunțat, la Europa FM, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Însă, oficialitățile nu se așteaptă la o pană de curent generalizată în acest moment.
„Am discutat cu Hidroelectrica pentru a încerca să crească producția din aceste lacuri de acumulare. Ele sunt încă la un nivel bun, peste 80% și pentru ceilalți producători – OMV Petrom la Brazi produce la capacitate maximă, discutăm cu Elcenul pentru eventuala pornire a CET Sud în București. De asemenea, la Paroșeni, în Valea Jiului, duminică va fi pornit acest grup, pe bază de huilă și la Complexul Energetic Oltenia lignit – încă două grupuri vor putea fi pornite în zilele următoare”, a declarat ministrul Burduja, citat de Europa FM, vineri, 12 iulie.

Burduja continuă inepția numită Plan de Restructurare. CEO funcționează cu patru grupuri
Sebastian Burduja, despre măsurile de reglare a producției de energie a țării: La Paroșeni va fi pornit un grup pe bază de huilă și la Complexul Energetic Oltenia vor fi pornite 2 grupuri.
Sâmbătă seara, Complexul Energetic Oltenia producea 943 MW, din care 613 MW ai Termocentralei Rovinari. Ieri, CEO funcționa cu toate grupurile care i-au mai rămas: 4 grupuri – două la Rovinari, unul la Turceni și unul la Ișalnița. CEO mai are un singur grup, este defect, la Turceni și cel mai probabil va fi pornit imediat după reparații, au spus oameni din companie.
În condițiile în care temperaturile extrem de înalte pun în pericol sistemul energetic, noi provocări sunt așteptate și în viitorul apropiat. Dar, în baza unei inepții numită Plan de Restructurare, Sebastian Burduja va opri, anul viitor, grupul 6 al celei mai eficiente și modernizate termocentrale, cea de la Rovinari. De asemenea, după 10 ani de promisiuni și peste 140 de milioane de euro cheltuiți, grupul 5 de la Rovinari nu funcționează nici azi.
M.C.H.

12 COMENTARII

  1. Puneti o persoana competenta nu una care aduce energia la cel mai mare pret din Europa sa plaresti energia cu 1.4 kw de luna viitoare e strigator la cer.

  2. Singurul profesionist pe care Ministerul Energiei l-a avut în ultimii ani şi, totodată, singurul în măsură să mai poată îndrepta ceva, având în vedere situația actuală dezastruoasă, este fostul Secretar de Stat Constantin Ştefan.
    Însă, din pacate, pentru ca domnul Ştefan rostea adevarul prea apăsat, a deranjat …şi, în consecința, a fost schimbat!

  3. Trădători naționali acești ticalosi de la conducerea țării. O țară bine organizată economic și cu resurse ,dusă în faliment și plină de datorii,datorită acestor golani de la conducerea României

  4. Oare când se va trezi poporul român? Suntem conduși spre pieire de niște trădători retardați,care nici măcar nu realizează ce efect are trădarea lor.

  5. Să vă las un mesaj pe care să-l cenzureze lingăii lui Burduja, așa cum ați făcut cu anteriorul? Vânduților! Prefăcuților! Slugilor!

  6. Asta se întâmplă când e ministru al energiei un absolvent de studii politice la Stanford. Predecesorul lui era controlat de OMV. O țară frumoasă condusă de habarnauți.

  7. Puneti domnilor un ministru specialist in adevaratul sens al cuvantului, si lasati vrajeala UE (ue) si luati-va destinele in mana!
    Ca energetician nu ma pot abține!

    • Pe cine să mai pună?
      De 35 de ani distrug tot ce a construit o GENERAȚIE și nu-i trage nimeni la răspundere pentru că sunt apărați de stăpânii lor. Acum spun că rețelele sunt vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here