Gorj: Jandarmii, la bâlciurile și nedeile din weekend, în zonele montane

581
  • ”Nu hrăniți animalele sălbatice!”

În weekend-ul 12-14 iulie, jandarmii gorjeni vor fi planificați în misiuni de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică la manifestările publice care se desfășoară în județul Gorj.
”Suntem prezenți pentru siguranța participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale la Bâlciul Anual ,,Nedeia de la Polovragi” și în zonele turistice montane din Rânca, Runcu și Tismana.

Jandarmii gorjeni recomandă participanților la Bâlciul Anual ,,Nedeia de la Polovragi”, să adopte un comportament civilizat, să respecte îndrumările organizatorilor și ale forțelor de ordine, să evite conflictele, să acorde atenție copiilor care îi însoțesc precum și bunurilor personale, să evite zonele aglomerate iar dacă observă fapte antisociale, să solicite sprijinul forțelor de ordine prezente în teren sau să apeleze numărul de urgență 112.
De asemenea, județul Gorj se află sub cod de caniculă. Vă rugăm să luați toate măsurile necesare pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi. Pentru mai multe informații și recomandări, puteți să accesați: https://fiipregatit.ro/ghiduri/canicula-despre-8-17#despre-67

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana, sunt prezenți în zonele montane pregătiți să acorde sprijin și îndrumare turiștilor.
Totodată, respectați prevederile legale privind activitățile de picnic, aruncați deșeurile rezultate doar în locurile special amenajate și lăsați locul de picnic curat şi nealterat.
În situația în care vă întâlniți cu animale sălbatice, vă recomandăm să nu le hrăniți, să vă îndepărtați într-o zonă de siguranță departe de pericol și să sesizați autoritățile competente prin SNUAU 112”, atenționează jandarmii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here