Zero apă potabilă, la Vladimir. Investiție începută în urmă cu un deceniu, nerecepționată

731

Supărare în rândul cetățenilor din comuna Vladimir care sperau ca lucrările finalizate de compania care s-a ocupat de proiectul de alimentare cu apă al localității să le dea șansa ca la robinete să curgă apă bună de băut. Investiția, începută acum un deceniu și finalizată de circa patru ani, nu poate fi recepționată deoarece lucrările au fost prost executate, susține primarul din Vladimir, Marius Vijulan.

UAT Vladimir a atacat în instanță firma care s-a ocupat de lucrarea de alimentare cu apă în comună, respectiv S.C. ElectroVâlcea S.R.L. Edilul Marius Vijulan spune că Primăria Vladimir a ales să facă demersuri pe cale legală deoarece lucrarea a fost prost executată.
,,Am decis să intentăm proces firmei care s-a ocupat de lucrarea de alimentare cu apă. Lucrările au început în anul 2014, în 2017 s-a pus în funcțiune microsistemul MS1, iar în 2020 MS2. Pe hârtie lucrarea este terminată. Dar, sistemul de alimentare cu apă executat de această firmă nu funcționează la parametri normali, nu asigură debitul de apă, apa nu este potabilă, turbiditatea este foarte mare, într-un cuvânt forajele sunt prost executate. Suntem total nemulțumiți de debitul de apă și de calitatea ape. Deoarece lucrarea nu era conformă în opinia noastră, a autorităților locale, a decis acționarea în instanță a firmei executante”, a declarat primarul din Vladimir.

Proces pierdut în primă instanță. Urmează recursul
O primă sentință în procesul intentat de Primăria Vladimir împotriva firmei care s-a ocupat de realizarea lucrării s-a dat miercuri, 10 iulie, la Tribunalul Gorj, decizia judecătorilor fiind în defavoarea UAT Vladimir.
Ba mai mult, primăria are de achitat cheltuieli de judecată de circa 20.000 de lei către firma pârâtă: ,,Admite cererea de chemare în judecată formulată de pârâta reclamantă S.C. ElectroVâlcea S.R.L. în contradictoriu cu reclamantă pârâtă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Vladimir, având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice. Constată efectuată recepţia la terminarea lucrărilor executate în baza contractului de lucrări nr. 4406/29.09.2013 pentru lucrările de execuție ,,Alimentare cu apă în comuna Vladimir, judeţul Gorj”-Micro Sistem (MS) 1 la data de 15.12.2017, consemnată în procesul verbal de recepţie parţială la terminarea lucrărilor nr.6164/15.12.2017. Constată efectuată recepţia finală a lucrărilor executate în baza contractului de lucrări nr. 4406/29.09.2013 pentru lucrările de execuţie ,,Alimentare cu apă în comuna Vladimir, judeţul Gorj”-Micro Sistem (MS) 1 la data expirării termenului de garanţie de bună execuţie. Constată efectuată recepţia la terminarea lucrărilor executate în baza contractului de lucrări nr. 4406/29.09.2013 pentru lucrările de execuţie ,,Alimentare cu apă în comuna Vladimir, judeţul Gorj”-Micro Sistem (MS) 2 la data de 05.05.2020, consemnată în procesul verbal de recepţie parţială la terminarea lucrărilor nr.2679/04.05.2020. Constată efectuată recepţia finală a lucrărilor executate în baza contractului de lucrări nr. 4406/29.09.2013 pentru lucrările de execuţie ”Alimentare cu apă în comuna Vladimir, judeţul Gorj”-Micro Sistem (MS) 2 la data expirării termenului de garanție de bună execuţie. Obligă reclamanta pârâtă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Vladimir la 19.800 de lei cheltuieli de judecată către pârâta reclamantă S.C. ElectroVâlcea S.R.L. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare”. Primarul Marius Vijulan spune că după ce hotărârea primei instanțe va ajunge la UAT va face recurs deoarece întâmpină probleme în recepționarea lucrării. Investiția a fost finanțată cu bani de la Ministerul Dezvoltării: ,,Finanțarea pentru lucrarea de alimentare cu apă a comunei a fost dată de cei de la Ministerul Dezvoltării, iar de licitație s-a ocupat Primăria Vladimir. De când au fost încheiate lucrările nu a putut face recepția, nu s-a trimis procesul verbal către Ministerul Dezvoltării, deoarece lucrarea nu era conformă. Sperăm să avem câștig de cauză la recurs. Dacă vom pierde și recursul, asta e, vom face recepția în baza hotărârii de la instanță”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here