Locație nouă din septembrie, pentru grădinița din Bâlteni

601

Anul școlar 2024-2025 va începe într-o locație nouă pentru preșcolarii înscriși la Grădinița cu Program Normal din satul Bâlteni din comuna cu același nume.

Marius Popescu, primarul ales al comunei Bâlteni, a anunțat faptul că lucrările de amenajare al noului sediu în care va funcționa Grădinița cu Program Normal sunt în toi. ”Din septembrie, preșcolarii vor merge într-un sediu nou. Lucrările pentru noua grădiniță din satul Bâlteni au fost începute. Valoarea investiției se ridică la 700.000 de lei, bani alocați din bugetul local. Actuala clădire unde și-au desfășurat activitatea preșcolarii și cadrele didactice timp de zeci de ani este una improprie, care s-a degradat masiv, cu mucegai, condițiile nefiind unele bune. După ce vom executa această lucrare, vom închide activitatea de la vechea grădiniță, iar noua locație va fi una modernă. Ne pare rău că din cauza condițiilor de la actuala grădiniță, ne-au plecat preșcolari. Sunt mulți părinți care, din acest motiv, au ales să își mute copiii la grădinițele din Rovinari”, a precizat Marius Popescu. Noua grădiniță va funcționa în incinta Școlii Generale Bâlteni.
Totodată, o altă investiție de anvergură stă să înceapă la nivelul localității Bâlteni. Este vorba despre o lucrare de circa 1,1 milioane de lei, cu finanțarea de la bugetul local, care prevede alimentarea cu gaze a satului Cocoreni. Pentru această lucrare a fost deja emisă autorizația de construire.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here