Nouă ani de închisoare pentru că și-a atacat amicul cu un topor

375

Gorjeanul care și-a atacat amicul cu un topor a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Aurel Turbatu se află în spatele gratiilor de la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.

„Condamnă pe inculpatul Turbatu Aurel, în prezent reținut în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat. În baza art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, h și n (dreptul de a comunica cu victima Tauru Ionel Daniel ori de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 20 m) C.pen., pe o durată de 5 ani, pedeapsă complementară ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. În baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, h și n (dreptul de a comunica cu victima Tauru Ionel Daniel ori de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 20 m ) C.pen., cu titlu de pedeapsă accesorie. În baza art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu 21.10.2023 la zi. În baza art. 399 alin. 1 C.pr.pen., menține starea de arest preventiv a inculpatului Turbatu Aurel”, potrivit deciziei Tribunalului Gorj.
Agresiunea ar fi avut loc din cauza unor neînțelegerile legate de munca în gospodărie. „În dimineața zilei de 21 octombrie 2023, în jurul orelor 8.00-8.30, în timp ce se afla la imobilul din orașul Bumbești Jiu, județul Gorj, pe fondul unui conflict spontan determinat de neînțelegerile legate de munca în gospodărie, inculpatul T.A. s-a înarmat cu un topor cu care a lovit de sus în jos în direcția capului persoanei vătămate T.I.D., urmărind să-i suprime viața. Victima a avut o reacție promptă și s-a ferit, astfel că a suferit o plagă profundă la nivelul umărului stâng. În momentele imediat următoare acestei lovituri, între inculpat și victimă s-a desfășurat o luptă corp la corp pe parcursul căreia victima T.I.D. a căzut la pământ și în timp ce inculpatul T.A. era înarmat cu același topor, fiind poziționat deasupra victimei, a lovit-o pe aceasta cu tăișul toporului de mai multe ori în zona feței și a capului“, potrivit procurorilor. În plus, Tribunalul Gorj a dispus „luarea măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical faţă de inculpatul Turbatu Aurel până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here