Frigul închide iar minele SNLO

370

cariera-2Aproximativ 1.300 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO) vor intra iar în concediu de odihnă pentru patru zile, din cauza frigului. Astfel, salariaţii de la Minele Lupoaia şi Roşiuţa şi câteva cariere din Mehedinţi vor fi trimişi acasă până duminică. Măsura este luată pentru a doua oară în doar două săptămâni.

Gerul năprasnic sistează din nou activitatea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Conducerea instituţiei a dispus ca începând de joi şi până duminică să întrerupă activitatea de producere a cărbunelui în mai multe cariere. Este vorba despre Lupoaia, Roşiuţa şi alte câteva exploatări din Mehedinţi. Şi de această dată cauza este aceeaşi, frigul care pune în pericol instalaţiile de funcţionare.

Din nou, cod galben de ger!

În urmă cu două săptămâni, două companii ale statului, Complexul Energetic Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, au sistat activitatea de extracţie a cărbunelui şi de producţie a energiei. În cazul complexului din Rovinari perioada de întrerupere a activităţii a fost 31 ianuarie – 3 februarie. La SNLO vacanţa a durat până pe 6 februarie. Pe parcursul celor 4 zile în care activitatea este sistată, salariaţii vor fi pontaţi în concediu de odihnă, la fel ca şi data trecută.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here