Popeangă îl trezeşte pe senatorul Frâncu: “Noi cu resursele şi ei cu turismul. Nu sunt de acord cu reorganizarea visată de liberalul din Vâlcea”

367

popeanga2Vasile Popeangă consideră drept deplasată declaraţia de ieri a senatorului PNL de Vâlcea, Emilian Frâncu care a susţinut că în varianta unei reorganizări administrativ-teritoriale să fie comasate doar judeţele Vâlcea şi Gorj, iar capitala să fie la Râmnicu Vâlcea. Deputatul PSD susţine că Frâncu, care doreşte să candideze pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, nu este nici măcar pe linia USL, Uniunea nefiind de acord cu reorganizarea teritorială.

Senatorul PNL a contestat luni variantele discutate până în prezent care includeau judeţul Vâlcea fie într-o regiune lărgită alături de Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi, cu capitala la Craiova, fie într-una mai restrânsă alături de Argeş şi Dâmboviţa, cu capitala la Piteşti.

“În varianta unei redesenări teritoriale a României, dar asta după anul 2012, singura soluţie pentru mine cel puţin este ca Vâlcea să formeze cu Gorjul un judeţ. Doar atât. Este judeţul «Oltenia de Nord», cunoscută plastic – Oltenia de sub munte. Vâlcea şi Gorjul sunt înrudite tradiţional, economic, geografic şi turistic. Împărţim aceiaşi munţi, aceleaşi bazine miniere, aceleaşi drumuri – vezi Transalpina – şi aceeaşi istorie. Având în vedere dimensiunea Râmnicului, spre deosebire de Târgu Jiu, viitoarea capitală a judeţului Oltenia de Nord trebuie să fie Râmnicu Vâlcea”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Emilian Frâncu.

Deputatul PSD Gorj, Vasile Popeangă, îl trezeşte însă pe colegul din USL declarând următoarele. “În primul rând Frâncu nu este pe linia politică a USL, care nu doreşte reorganizarea teritorială a ţării. Dânsul a fost probabil într-un moment de relaxare emoţională şi cred că stă şi rău cu geografia şi istoria de vrea să unească Gorjul cu Vâlcea, şi să pună capitala exact unde vrea domnia sa. A făcut, cu siguranţă, o declaraţie emoţională, deoarece eu nu ştiu ce profesie are. Probabil, că tot se aude că vrea să candideze primar la Râmnicu Vâlcea, vrea să conducă pe ceva mai mare”, a declarat Popeangă.

Frâncu o ţine cu capitala

“În prima variantă, Vâlcea se dilua alături de celelalte judeţe şi era un conglomerat foarte discrepant, iar în a doua variantă, este foarte simplu, Vâlcea nu are mari legături cu Argeş şi Dâmboviţa. În varianta cu Gorjul, Râmnicul devine capitală, din cele două oraşe – Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu – municipiul nostru este singurul care poate genera o zonă metropolitană”, a mai spus parlamentarul liberal. Popeangă nu se lasă şi îl contracarează. “Noi cu resursele şi ei cu turismul. Nu sunt de acord cu reorganizarea visată de liberalul din Vâlcea”, a conchis deputatul de Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here