Echipele Salvamont, din 12 județe, încearcă să salveze un cetățean străin – în masivul Făgăraș

789
UPDATE: Acțiune cu final fericit! Persoana cu probleme, un cetățean spaniol, echipat necorespunzător pentru sezon și tipul ascensiunii, chiar în adidași, avea doar probleme medicale, un inceput de hipotermie si era blocat în perete.

Salvamontiștii au ajuns la el, l-au pregătit și coborât în siguranță din perete, deplasandu-se apoi către telecabina pentru a-l trimite la baza muntelui.
Aflati la o acțiune de pregătire în masivul Făgăraș salvamontiștii participanți la curs au auzit strigate intr-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acțiunea de pregătire a fost intreruptă imediat si salvamontiștii au început să organizeze echipele de intervenție. ”Astfel, o echipă de prim răspuns se deplasează la locul accidentului pentru a face primele evaluări, restul salvamontistilor pregătesc echipamentul de prim ajutor, targa de recuperare, și vor analiza modalitatea de recuperare a victimei și traseul de deplasare către Bâlea. Din echipa de interventie fac parte salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj , Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.
Din primele informații, se pare că victima este un cetățean strain.
Vremea este nefavorabilă, în zona bate vântul cu transport de zăpadă, plafonul de nori este foarte jos și nu sunt condiții pentru a solicita un elicopter căruia salvamontiștii să-i predea persoana accidentată, urmând ca toată acțiunea să se desfășoare terestru”, a comunicat Salvamont, în aceste momente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here