Guvernul taie din lista majorărilor salariale

1396

Guvernul s-a reunit, aseară, în şedinţă, ca să taie de pe lista majorărilor salariale unele categorii de bugetari. Tăierile se fac în timp ce bugetarii de la FISC, din vămi şi Ministerul de Finanţe protestează. Potrivit noii decizii, nu vor avea salarii majorate cu 5% angajaţii care anul acesta au beneficiat de o formă de creştere a veniturilor.

Joi seară, Guvernul a stabilit cine va primi majorări salariale anul viitor. Oficialii au tăiat de pe lista majorărilor angajații din Ministerul Finanțelor, de la Autoritatea Vamală, de la Casa de Sănătate, dar și angajații din justiție. În schimb, au decis să majoreze salariile în două etape.

Practic, în ceea ce privește salarilor profesorilor,acestea vor crește de la 1 ianuarie cu 13%, iar în iunie vor crește cu 7%, în două etape.

Există și reglementări noi. Mai exact, Executivul a decis să dea banii către angajații de la APIA, angajații din cultură, adică bibliotecarilor, care aveau salarii mici. Bani în plus vor merge și către angajații de la Direcțiile de Sănătate Publică și angajații care lucrează în subordinea Ministerului Muncii, cum ar fi Inspecția Muncii, dar și alte agenții care sunt subordonate acestui minister, arată Antena 3 CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here